GORGHIU: Ii cer lui PONTA sa isi ASUME PUBLIC faptul ca NU A VRUT sa voteze LEGEA ALOCATIILOR

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, ROMANIA, ATRAGE ATENTIA, TONE, ALIMENTE, RISIPA ENORMA, PROPUNERE LEGISLATIVA, FLORIN ALEXE, MANCARE, ONG, ORFELINATE, CAMINE DE BATRANI

Copresedintele PNL ALINA GORGHIUa declarat, joi, ca ii cere public premierului VICTOR PONTA sa-si asume public faptul ca nu a vrut sa voteze legea de majorare a alocatiilor si sa spuna daca nemultumirea ca ideea a fost a PNL-ului a fost atat de mare, incat a refuzat sa sustina proiectul de lege.

” Ieri (miercuri – n.r.) a fost un moment, dupa cum stiti, special pentru PNL (…)vorbesc despre momentul in care s-au dublat alocatiile pentru copii, vorbesc de votul din Camera Deputatilor. Credeti-ma ca am constatat ulterior, nu am stiut la momentul la care eram in plen, am constatat ulterior un lucru de care mi-ar fi rusine sa-l fac.Credeti-ma, la varsta mea si la varsta premierului PONTA nu cred ca te mai poti juca de-a: bag cartela, scot cartela, si nu-mi asum votul la un proiect de lege pe care public, de altfel, l-am asumat. Vorbesc despre faptul ca, desi prezent in sala si desi public a sustinut ca va vota propunerea liberalilor de dublare a alocatiei, premierul PONTA a scos cartela ca un copil, la vot, fara sa-si asume o pozitie foarte clara”, a spus copresedintele PNL.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a anuntat CAND va PROMULGA legea de DUBLARE A ALOCATIILOR pentru COPII

ALINA GORGHIU i-a solicitat public premierului PONTA ”sa spuna opiniei publice, sa-si asume public faptul ca nu a vrut sa voteze aceasta majorare de alocatie” si sa spuna daca nemultumirea ca ideea a fost a PNL-ului a fost atat de mare, incat a refuzat sa sustina proiectul de lege”.

GORGHIU a mai spus ca solicitarea sa nu este una personala, pengtu ca “opinia publica trebuie sa stie ce atitudine adopta premierul atunci cand vine vorba de soarta a peste 3,7 milioane de
copii”.

”Cred ca, a spune public ca sustii un proiect pe care, ulterior, nu-l votezi este, iarasi, un alt semn de dispret al premierului la adresa romanilor”, a aratat ALINA GORGHIU.

Liderul deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN, a prezentat, miercuri seara, un tabel cu distributia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocatiilor, aratand ca doar 5 voturi favorabile au apartinut PSD, iar premierul VICTOR PONTA, lider PSD si deputat, nu apare pe aceasta lista.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre LEGEA ALOCATIILOR: Am VORBIT cu PONTA, vor fi SOLUTII pentru RESURSE

El a aratat ca PSD a fost fortat sa voteze majorarea alocatiilor de stat pentru copii si ca, din totalul voturilor in favoarea amendamentului de dublare a alocatiilor, doar 5 au apartinut PSD, restul fiind ale PNL, UDMR, minoritatilor si deputatilor neafiliati.
Potrivit liderului liberal, care a prezentat desfasuratorul votului, 71 de deputati PSD au votat impotriva si doar 5 pentru majorarea alocatilor, in favoarea acestei cresteri mai votand 69 de deputati liberali, 11 deputati UDMR, 3 deputati de la Grupul Popular Democrat, 5 deputati de la minoritati, 2 deputati de la grupul PC-PLR si 3 deputati neafiliati.

Camera Deputatilor a decis, miercuri, dublarea alocatiilor de stat pentru copii, adoptand un amendament al liberalilor in acest sens la Ordonanta de urgenta 65/2015.

Sursa foto www.facebook.com