GORGHIU ii cere DEMISIA lui TEODOROVICI. OPERATIUNEA BACSISUL – MOSTRA de INCOMPETENTA

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a cerut, vineri, demisia ministrului de Finante, EUGEN TEODOROVICI si restituirea sumelor cheltuite de firme in cazul impozitarii bacsisului, aratand ca ”Operatiunea Bacsisul” este o noua mostra de incompetenta, rea-credinta si absurd a acestui Guvern.

”Operatiunea Bacsisul”, pusa in practica de ministrul Finantelor si comandata de premierul VICTOR PONTA, este o noua mostra de incompetenta, rea-credinta si absurd a acestui Guvern, fara cap si fara busola. Nu trebuie sa fii laureat al premiului Nobel in economie pentru a intelege ca impozitarea bacsisului, in forma reglementata de premierul VICTOR PONTA, nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat. si celelalte efecte reale ale Ordonantei Bacsisul erau eminamente negative”, a transmis ALINA GORGHIU, prin intermediul unui comunicat de presa.

Copresedintele PNL a mai aratat ca societatile comerciale ar fi fost supuse unui risc sporit de abuz din partea institutiilor de control ale statului, iar beneficiarii directi ai bacsisului se vedeau lipsiti de o parte din veniturile suplimentare pe care le realizau ca urmare a recompensei voluntare din partea consumatorilor.

”Incapacitatea Guvernului de a colecta veniturile din taxe si impozite a fost suplinita de aceasta masura neaplicabila. Ideea de a impozita bacsisul este o urmare fireasca a lipsei de curaj a premierului de a se apropia de marii evazionisti. Aceasta este filosofia acestui partid si a liderului sau: slab cu cei puternici, viteaz cu cei fara aparare. Asa au ajuns, peste noapte, chelneritele, frizerii, coafezele, baietii de la livrari, taximetristii si alti angajati in domeniul serviciilor publice dusmanii economiei nationale”, a apreciat aceasta.

CITESTE SI: Ministerul Finantelor RENUNTA la TAXAREA BACSISULUI si introduce IMPOZITUL FORFETAR. UPDATE

GORGHIU a mai spus ca, de la inceput, PNL a atras atentia asupra nevaliditatii acestei masuri. ”Atunci, liderii PSD ne-au acuzat ca suntem anarhisti. Se pare ca si PSD este un partid anarhist, de vreme ce Guvernul sau a decis, in final, sa se razgandeasca”, a adaugat liderul liberal.

Potrivit lui GORGHIU, ”ordonanta ”Bacsisul” a fost o inventie suta la suta romaneasca, fara echivalent in Uniunea Europeana, in fapt, un experiment stupid, pe banii si nervii mediului de afaceri si ai consumatorilor”.

”Drept consecinta, Guvernul trebuie sa restituie fondurile alocate de societatile comerciale pentru a se conforma initiativelor fara sens pe care le-a adoptat. Devine tot mai evident ca actualul Cabinet este alcatuit din ministri dupa chipul si asemanarea prim-ministrului lor, adica incompetenti. Haosul creat la introducerea cardurilor de sanatate a fost generat la fel ca si in cazul impozitarii bacsisului de aceeasi lipsa de pregatire si evaluare guvernamentala a propriilor masuri”, considera ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: AVOCATUL POPORULUI a sesizat CCR in legatura cu IMPOZITAREA BACSISULUI

Copresedintele liberal solicita ”demisia de urgenta ministrului EUGEN TEODOROVICI”.

”S-ar impune, fireste, si demisia prim-ministrului, dar dupa cum se stie, domnia sa nu este vinovat pentru nimic din ceea ce se intampla in partidul sau, la grupurile parlamentare ale PSD sau in Guvernul pe care il conduce. Probabil ca in acest caz este doar un simplu deputat”, a mai aratat GORGHIU.

Ministerul Finantelor va elimina obligativitatea taxarii bacsisului, a anuntat vineri ministrul de resort,  EUGEN TEODOROVICI. “Din pacate nu se poate reglementa in toate spetele sale”, a spus  EUGEN TEODOROVICI, referindu-se la impozitarea bacsisului.

El a precizat ca, desi taxarea bacsisului a fost introdusa la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificila.

Sursa foto www.b1.ro