GORGHIU il ataca pe ZGONEA: Sa faci campanie mincinoasa impotriva legii preventiei este un mod josnic de a face politica

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU sustine ca legea preventiei in sanatate ar putea salva multe vieti si ii transmite presedintelui Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, ca a duce o campanie “mincinoasa” impotriva acestui proiect este un “mod jalnic de a face politica”, informeaza Agerpres.

“VALERIU ZGONEA se preface ca nu intelege ce isi propune legea preventiei in sanatate pe care, de altfel, au semnat-o si colegi de-ai domniei sale, din PSD. Stiam ca unii lideri politici ar face orice de dragul unui avantaj mediatic de o zi, dar sa promovezi o campanie mincinoasa impotriva unei legi care ar putea salva multe vieti e un mod josnic de face politica”, a scris, duminica, GORGHIU pe Facebook.

CITESTE SI: IONUT STROE (PNL): Proiectul de lege privind PREVENTIA IN SANATATE nu prevede absolut nicio SANCTIUNE pentru populatie

Ea afirma ca legea preventiei inseamna programe — gratuite pentru toti romanii — pentru prevenirea si depistarea timpurie a bolilor, supravegherea riscurilor de sanatate in cazul fiecarui pacient, educarea, informarea si responsabilizarea tuturor fata de sanatate.

“In definitiv, toate acestea ar transforma sistemul nostru de sanatate intr-unul infinit mai empatic si mai uman. Acest sistem, pe care cu totii iubim sa-l detestam, dar nimeni nu vrea sa-l schimbe”, a conchis GORGHIU.

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a precizat, duminica, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca este inuman ca dupa ce ai cotizat o viata la sistemul de sanatate, sa fii obligat sa iti platesti tratamentul si a anuntat ca a semnat o petitie lansata de cetateni prin care acestia cer parlamentarilor sa respinga proiectul de lege privind preventia in sanatate, initiat de PNL.

CITESTE SI: GORGHIU: LEGEA PREVENTIEI IN SANATATE ESTE O LEGE BUNA, IAR TOATE PREVEDERILE EI SUNT POZITIVE

“E inuman ca, dupa ce ai cotizat o viata la sistemul de sanatate, sa fii obligat sa iti platesti tratamentul. E datoria noastra sa nu lasam oamenii simpli, fara posibilitati, la mila PNL-istilor, care vor ca pacientii bolnavi de cancer sa isi plateasca tratamentul daca nu iau parte la controalele de preventie. De aceea, va adresez rugamintea de a lua initiativa. Unii cetateni au lansat o petitie prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o si va indemn sa o faceti si voi”, a scris ZGONEA.

 Sursa foto: dcnews