GORGHIU: Legea ALEGERILOR PARLAMENTARE va fi VOTATA la sfarsitul sesiunii cu NUMAR REDUS de alesi

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU a declarat, joi, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii Puterii s-a stabilit ca legea alegerilor parlamentare va fi supusa votului la finalul acestei sesiuni si va viza un numar scazut de parlamentari si sistem bicameral.

Intrebata ce au discutat copresedintii PNL cu presedintele PSD, Victor Ponta si cu ceilalti reprezentanti ai Puterii, miercuri, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, Alina Gorghiu a precizat ca a fost ”o discutie, nu o negociere”, pentru ca ”s-a simtit ca este un blocaj privind discutiile in comisia de cod electoral, privind legea de organizare a alegerilor parlamentare”.

Alina Gorghiu a mentionat ca intalnirea a fost initiata de cei de la PSD si ca, in urma discutiilor, ”s-a stabilit calendarul in care va fi adopta legea pentru alegerile parlamentare.

”Marti, in comisie care va inainta Senatului propunerea. Nu s-a discutat numarul de parlamentari, pentru ca trebuie stabilita norma de reprezentare, dar am agreat ca trebuie micsorat numarul de parlamentari. S-a mers pe ideea de bicameralism si un Parlament mai suplu”, a precizat copresedintele PNL.

CITESTE SI: GORGHIU: Noul, dar vechiul PARTID NATIONAL LIBERAL este o FORTA si va fi cel mai PUTERNIC partid din ROMANIA

Ea a tinut sa precizeze ca, in momentul in care va avea loc sedinta comisiei parlamentare de cod electoral, cu cifrele de la INS in fata, se va propune norma de reprezentare si vom sti si numarul de parlamentari.

”La sfarsitul acestei sesiuni, va fi dat vot pe aceasta lege. Va exista un numar redus de parlamentari si va fi sistem bicameral”, a spus Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL nu a precizat numarul de parlamentari care ar putea fi convenit in urma discutiilor din Parlament.

CITESTE SI: GORGHIU, despre DUBLAREA ALOCATIEI pentru copii: E o reusita a PNL, cand partidul implineste 140 de ani

”Nu s-a fixat un numar. Categoric nu ca la ultimele alegeri. Va fi diminuat numarul”, a precizat Gorghiu, adaugand ca acest aspect se va discuta luni, la sedinta de conducere.

Sursa foto www.agerpres.ro