GORGHIU: MEGA-ORDONANTELE devin o SPECIALITATE a GUVERNARII. O practica BIZARA – MARCA PONTA

ALINA GORGHIU a postat un mesaj pe pagina de Facebook referitor la tactica Guvernului de a adopta mai multe ordonante de urgenta intr-una singura, despre care spune ca este doar o masura pentru a ascunde abuzurile de diverse feluri.

Mega-ordonantele devin o specialitate a guvernarii. inca o ordonanta de urgenta, emisa astazi, cuprinde masuri care nu au nicio legatura intre ele – o practica bizara, marca Ponta, inventata special pentru a ocoli criticile Comisiei de la Venetia, ale societatii civile si ale opozitiei, cu privire la excesul de ordonante de urgenta. Cand vine vorba de a mima transparenta guvernamentala si a ascunde abuzurile de diverse feluri, guvernul Ponta nu duce lipsa de creativitate“, a scris aceasta pe pagina de socializare.

CITESTE SI: CATALIN PREDOIU i-a facut CADOU lui VICTOR PONTA un TRICOU pe care scrie “Eu nu mint” si “Eu nu sunt Ponta”

Potrivit Hotnews, guvernul Ponta a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de ordonanta care contine mai multe masuri care nu au nicio legatura intre ele. Practic, continua strategia de adoptare a mai multor ordonante de urgenta intr-una singura pentru ca la sfarsitul anului sa poata raporta ca a aprobat mult mai putine astfel de acte normative decat in alti ani si va scapa de acuzatia ca abuzeaza de ordonantele de urgenta. in realitate, numarul acestora ar fi la fel de ridicat ca si in ceilalti ani.

CITESTE SI: BASESCU: PONTA duce, prin TARICEANU o LUPTA ACERBA pentru a il SCAPA pe SOVA de justitie

Ordonanta de urgenta aprobata miiercuri a cuprins cel putin alte patru printre care cea care prevede modificarea Codului Fiscal si cea privitor la obligatia operatorilor de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cea de-a treia are ca subiect ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala, iar a patra se refera la introducerea unui sistem inteligent de plata a taxei de pod de la Cernavoda.

Sursa foto www.pressalert.ro