GORGHIU: Noul, dar vechiul PARTID NATIONAL LIBERAL este o FORTA si va fi cel mai PUTERNIC partid din ROMANIA

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU participa miercuri seara la evenimentul dedicat implinirii a 140 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal.
 
 Discursul complet al Alinei Gorghiu la evenimentul gazduit de Opera Nationala:
“Va multumesc pentru prezenta la acest eveniment care marcheaza o saptamana luminoasa pentru noi, liberalii. La sfarsitul acesteia, pe 24 mai, Partidul National Liberal implineste 140 de ani. Este o saptamana a bucuriei si a recunostintei, un prilej de aduceri aminte din istoria partidului si, de ce nu, un moment pentru a privi in viitor cu incredere!

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la aniversarea a 140 de ani de la infiintarea PNL: MI-A FOST DOR DE VOI

Astazi vorbim de o Romanie stapana pe propriul destin, o tara democratica intr-o Europa unita pentru ca au existat oameni politici liberali care au crezut intr-un asemenea destin al natiunii noastre. Si nu gresim daca observam ca nu doar felul in care gandim prezentul si viitorul ne separa de adversarii nostri politici, ci si modul de raportare la trecut. In timp ce liderii actualului partid de guvernamant fug de inaintasii lor, nici nu le mai tin minte numele, noi, liberalii, ni-i asumam cu toata chemarea pe ai nostri.

O alta diferenta dintre noi si adversarii nostri politici este ca PNL face istorie, in timp ce ei doar fac parte din istorie.  Ziua de 24 mai nu este doar o sarbatoare a liberalilor, ci una a tuturor romanilor pentru ca PNL s-a nascut ca proiect politic avand ca obiectiv cauza nationala. Liberalii au avut viziune, strategii si lideri pentru a realiza tot ce si-au propus romanii: unitate, independenta, modernizare.

Este un moment potrivit sa spunem ca istoria PNL este mai mult decat o haina frumoasa pe care o imbracam in momente de sarbatoare. Istoria PNL ne arata si drumul!

Astazi, avem din nou responsabilitatea de a alunga din sufletul si mintea romanilor tot ce inseamna pesimism, neincredere, resemnare!  Actiunea noastra politica trebuie sa aiba ca tinta principala lansarea unui efort de recladire nationala si de renastere a spiritului de invingator.

CITESTE SIALINA GORGHIU: KLAUS IOHANNIS va PARTICIPA la evenimentul dedicat ANIVERSARII a 140 de ANI de la INFIINTAREA PNL

Stimati colegi din Partidul National Liberal,

Astazi cinstim istoria si prezentul, spiritul civic si libertatea, individul si natiunea. Acestea sunt punctele cardinale ale proiectului politic care a fost dintotdeauna Partidul National Liberal.

La 140 de ani de la infiintare, avem motive sa fim mandri ca suntem liberali!

Noul, dar vechiul Partid National Liberal este o forta in politica romaneasca si va fi cel mai puternic partid din Romania pentru multi ani de acum inainte! Nu este o ambitie egoista a noastra. De cate ori PNL a fost puternic, Romania a fost puternica!

La multi ani, PNL!”

 Sursa foto www.agerpres.ro