GORGHIU: O reforma a educatiei merita sa fie gandita de toata lumea, nu numai de PNL, de PSD, de Presedintie si atat

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, luni seara, ca o reforma a educatiei merita sa fie gandita de toata lumea iar educatia nu trebuie sa mai fie tratata exclusiv de PNL, de PSD sau de Presedintie, informeaza Agerpres.

“Educatia nu as vrea sa mai vad ca e tratata exclusiv de PNL, de PSD, de Presedintie si atat. As vrea sa cred ca o reforma a educatiei merita sa fie gandita de toata lumea, de aceea apreciez mesajul cu care presedintele a iesit astazi. Peste 82% dintre tinerii din Romania cred ca scoala nu ii pregateste pentru campul muncii, vorbim de unul din 10 tineri care abandoneaza scoala, de unul din 10 tineri care muncesc sa-si sustina familia, vorbim de existenta de zi cu zi, nu vorbim de cheltuieli de placere. Sunt niste cifre inspaimantatoare pe care noi le uitam sau le vehiculam in spatiul public atunci cand incepe anul scolar si doar atat. Evident ca as vrea sa vad un proiect iesit din aceasta dezbatere propusa de presedinte, care nu se poate face de pe o zi pe alta”, a spus GORGHIU la Antena 3.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: 4000 de unitati scolare nu au autorizatie de functionare. Este o RUSINE NATIONALA. Propun o reforma in educatie 

Ea a adaugat ca modificarea extrem de frecventa a legislatiei in domeniu este cea mai mare greseala a clasei politice.

“Ca sa ai o educatie competitiva trebuie sa-i asiguri o finantare corecta, dupa aceea te asiguri ca ai si corpul profesoral corespunzator pentru a presta acest serviciu public. Avem nevoie de o racordare a curriculei la realitatea din campul muncii, avem o programa stufoasa care nu are legatura cu ce ii trebuie elevului”, a completat GORGHIU.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre situatia invatamantului: Lansez guvernului o provocare care sa rezolve aceasta chestiune

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, luni, ca in educatie trebuie inceputa o noua reforma printr-o larga consultare publica in contextul in care in acest domeniu exista foarte multe probleme.

“Reforme s-au facut in fiecare an aproape si problemele au ramas, in mare, aceleasi. Din acest motiv, eu, astazi, vreau sa propun un alt demers. Astazi, propun sa incepem, printr-o larga consultare publica, o noua reforma in invatamant. O larga consultare publica inseamna ca ii invit pe toti cei interesati si implicati sa participe la aceasta consultare — si societatea civila, si sindicatele, si asociatiile profesionale, si institutiile centrale si judetene care se ocupa de scoli, evident, universitatile. Ii invit pe toti cei care au informatii, care au o gandire despre cum trebuie sa arate scoala romaneasca si sper ca, prin aceasta larga consultare publica, care cred ca va dura cel putin doi ani, sa reusim impreuna sa cream bazele unei adevarate reforme a invatamantului romanesc, sa cream bazele unei reforme care aduce invatamantul romanesc in secolul XXI, care transforma profund scoala romaneasca, in asa fel incat elevul, cand termina scoala, sa fie dorit la locul de munca, sa fie performant, sa fie foarte bine integrat”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

 Sursa foto realitatea