GORGHIU: Orice persoana sustinuta de PONTA la conducerea PSD este compromisa

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, marti, la Digi24, ca pentru VICTOR PONTA mai importanta este batalia interna in PSD si “cramponatul de putere”, adaugand ca orice persoana sustinuta la conducerea PSD de acesta este “compromisa” iar formatiunea va ramane in “fierbere perpetua” pana cand premierul nu va pleca de la Palatul Victoria.

“VICTOR PONTA refuza aduca cifrele (care sa arate ca relaxarea fiscala prevazuta in noul Cod fiscal este sustenabila — n.r.) pentru ca nu a reusit in aceste luni sa acopere suma necesara care sa acopere relaxarea fiscala. Si nici nu se deranjeaza, pentru ca, pentru domnia sa, in acest moment, este mai importanta batalia interna si cramponatul de putere si uita exercitiul guvernarii. (…) Incearca sa-si asigure succesiunea la conducerea PSD, din nefericire, si asta este o opinie, asa.(…) De regula nu fac comentarii cu privire la ce se intampla in alt partid, dar eu cred ca orice persoana sustinuta in acest moment de VICTOR PONTA la conducerea PSD este compromisa. Compromisa din pricina faptului ca premierul este compromis”, a afirmat copresedintele PNL.

CITESTE SI: ELENA UDREA a facut o declaratie SOCANTA: GORGHIU si BLAGA il sustin pe DRAGNEA. Reactia lui LIVIU DRAGNEA. UPDATE

Fiind intrebata in ce fel i-ar fi defavorabila lui PONTA varianta in care PSD ar fi condus de o persoana pe care acesta nu si-o doreste, GORGHIU a spus ca VICTOR PONTA este “o piatra de moara la gatul PSD”.

“In opinia mea, o mare parte din oameni, caci sunt multi oameni intelepti si in PSD, au inteles, deja, ca VICTOR PONTA este o piatra de moara la gatul PSD si ca intotdeauna o piatra de moara cantareste destul de greu intr-un an preelectoral, cu atat mai mult cu cat se va apropia de 2016, an care are alegeri locale in vara, are alegeri generale, parlamentare in toamna. Si atunci cred ca fiecare procent in plus sau in minus va fi privit cu multa chibzuinta de activul PSD”, a mai declarat copresedintele PNL.

GORGHIU considera ca, in acest moment, PSD este “un partid in disolutie, un partid intr-o degringolada”.

“Maine, probabil, se vor mai accentua aceste disensiuni din sanul PSD si cred ca, pana VICTOR PONTA nu va pleca de la Palatul Victoria, PSD-ul va fi intr-o stare de fierbere perpetua”, a adaugat copresedintele PNL.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Asumarea raspunderii Guvernului pe CODUL FISCAL nu poate fi o varianta

Social-democratii se reunesc, miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National pentru a-si alege liderul interimar, dupa ce premierul VICTOR PONTA s-a retras de la conducerea PSD, dar si pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului.

Doi lideri si-au anuntat pana marti intentia de a prelua atributiile de presedinte al PSD: fostul presedinte executiv LIVIU DRAGNEA, in prezent coordonator politic, si presedintele Consiliului National, ministrul ROVANA PLUMB.

 Sursa foto Adevarul