GORGHIU: Orice zi la guvernare a PSD in frunte cu VICTOR PONTA este TOXICA pentru ROMANIA

ALINA GORGHIU, co-presedintele Partidului National Liberal (PNL), a acordat un interviu jurnalistilor de la Ziare.com in care a vorbit despre schimbarea guvernarii, excluderea lui TUDOR CHIUARIU, negocierile cu MIRCEA GEOANA si legea BIG BROTHER.

“Partidul National Liberal (PNL) se pregateste temeinic pentru guvernare. E important sa intelegem ca orice zi la guvernare a PSD in frunte cu VICTOR PONTA e toxica pentru Romania. PNL ar putea sta sa vada cum se erodeaza PSD cateva luni, cum spune domnul IONESCU QUINTUS, chiar un an. Dar pentru Romania PSD la guvernare inseamna un esec, costuri pentru economie, pe plan extern, o mare vulnerabilitate la adresa statului de drept.

CITESTE SI: Gorghiu: Ponta nu este presedintele Romaniei pentru a se erija in mediator 

In Parlament exista doua legi ale actualei majoritati pe subiectul amnistiei, avem un proiect al PNL privind urgentarea procedurilor de ridicare a imunitatii care e tinut la sertar. Sunt lucruri care ne indeamna sa nu ratam acest exercitiu anuntat public. Dorim ca programul de guvernare sa fie unul cu cel putin cateva proiecte de anvergura si dl PREDOIU lucreaza la asta pana pe 28 februarie.

Guvernul e subred, trebuie sa plece si mai devreme sau mai tarziu va face implozie. Sunt atat de mari presiunile de la baronii locali, din afara PSD, incat VICTOR PONTA isi bea degeaba cafeaua la Palatul Victoria”, a declarat ALINA GORGHIU, co-presedintele PNL, intr-un interviu acordat  la Ziare.com.

ALINA GORGHIU spune ca liberalii au inceput deja discutiile cu parlamentarii din alte partide pentru sustinerea motiunii de cenzura: “Discutii am si eu, au si colegii mei cu foarte multi colegi din Parlament. Dar nu negociem venirea unor parlamentari in PNL, nu se accepta traseisti, si nu se negociaza voturi la motiune contra pozitii executive”.

CITESTE SI: PNL solicita convocarea de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea legii INSOLVENTEI PERSOANEI FIZICE 

Co-presedintele PNL a vorbit si despre conditiile esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca viitorii ministri: “Avem nevoie de oameni cu specializare. In functii excutive nu are ce cauta o persoana impotriva careia a fost inceputa urmarirea penala”.

ALINA GORGHIU s-a referit si la o eventuala excludere din partid a lui TUDOR CHIUARIU: “Nu veti vedea prelungita o stare care sa aduca prejudicii de imagine PNL”.

“Discutii am si eu, au si colegii mei, nu doar cu domnul MIRCEA GEOANA, ci cu foarte multi colegi din Parlament care au disponibilitatea sa priceapa ca Guvernul Ponta nu mai poate ramane la Palatul Victoria. Fiecare va stabili dupa propria constiinta daca va vota o motiune. Sunt convinsa ca dl Geoana va vota motiunea. Dar nu negociem venirea unor parlamentari in PNL, nu se accepta traseisti, si nu se negociaza voturi la motiune contra pozitii executive”, a mai spus ALINA GORGHIU.

Sursa foto: pnl.ro