GORGHIU: PARLAMENTUL, o institutie ANCHILOZATA, NEREFORMATA de 25 de ani

PARLAMENTUL trebuie REFORMAT, fiind “o institutie anchilozata, nereformata de 25 de ani”, considera co-presedintele PNL ALINA GORGHIU, potrivit Agerpres.

“Am discutat cu presedintele interimar PSD LIVIU DRAGNEA despre nevoia de REFORMA A INSTITUTIEI PARLAMENTARE. Este singura institutie anchilozata, nereformata de 25 de ani. Parerea dvs este una jalnica despre Parlament, a electoratului la fel, este SUPRADIMENSIONAT, INEFICIENT. Sunt multe lucruri care trebuie reparate, reconstruite, consolidate pentru a avea Parlamentul o imagine cum trebuie”, a afirmat joi Alina Gorghiu la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: DRAGNEA: AM CONVENIT CU DOAMNA GORGHIU SA ADOPTAM UN PLAN PENTRU RECREDIBILIZAREA PARLAMENTULUI

Intrebata care e cea mai mare problema a Parlamentului, Gorghiu a evidentiat NECORELAREA DINTRE ACTELE NORMATIVE. “In acest moment ineficienta, pentru ca daca va uitati pe cifre, pe numarul legilor pe care reusim le adoptam, este incredibil de mic si mai avem si o problema de coerenta legislativa. Stiti foarte bine ca sunt zeci de mii de acte normative, foarte multe legi care, din pacate, nu sunt gandite unitar, corelate intre ele. Eu sper ca saptamana viitoare sa fiu in masura sa fac publice propunerile PNL. S-a lucrat la acest proiect toata vara, este un proiect destul de amplu si o sa-l aducem pe masa acelei comisii pe care dorim sa o constituim impreuna cu toate partidele parlamentare pentru ca aceasta este o TEMA VITALA PENTRU ROMANIA, nu pentru opozitie sau pentru putere”.

Sursa foto: Realitatea