GORGHIU: PNL continua demersurile pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU afirma ca liberalii vor continua demersurile pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, aratand ca doar in Parlament sau prin sesizarea CCR se mai poate schimba ceva, informeaza Agerpres.

“PNL va continua sa actioneze pentru revenirea la sistemul de alegere a primarilor in doua tururi. Decizia premierului de a nu interveni in acest proces, desi avea toata legitimitatea, nu este finalul demersurilor noastre. Vom incerca, prin toate posibilitatile, sa oferim romanilor un sistem de vot mai bun, pe care toti il doresc, dar nimeni, in afara de PNL, nu si-l asuma. Doar in Parlament sau prin sesizarea Curtii Constitutionale mai putem schimba ceva. Sansele sunt mici, dar vom merge pana la capat”, a scris marti GORGHIU, pe Facebook.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU despre vizita in Statele Unite ale Americii

Premierul DACIAN CIOLOS s-a intalnit luni cu formatiunile politice reprezentate in Parlament pe tema modificarii legislatiei electorale.

Ulterior, prim-ministrul a declarat ca decizia organizarii alegerilor in doua tururi de scrutin trebuie luata in Parlament si ca Guvernul este gata sa sprijine un astfel de demers.

 Sursa foto: realitatea