GORGHIU: PNL trebuie sa inceapa anul electoral cu echipe unite la nivelul organizatiilor

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a afirmat joi, la Craiova, ca liberalii trebuie sa inceapa anul electoral cu echipe unite la nivelul organizatiilor din tara, motiv pentru care decizia care va fi supusa spre validare Consiliul National de Coordonare al partidului din 11 decembrie este ca toti candidatii PNL, mai putin la organizatiile judetene, sa preia conducerea unica in organizatia in care candideaza, informeaza Agerpres. 

GORGHIU a mai afirmat ca procesul de fuziune in PNL este avansat fata de protocolul de fuziune intre cele doua partide depus la tribunal.

“Suntem cu mult inainte de calendarul prevazut de protocolul nostru de fuziune depus la tribunal. Nu eram obligati pe calendar sa avem conduceri unice acum in organizatii. Insa suntem constienti ca un an electoral nu poate fi inceput cu stangul, nu poti incepe fara sa ai o echipa unita. Echipele in mare parte la nivel national sunt in formula de start pentru locale, dar prin aceste conduceri unice, sub persoana candidatului (…) se eficientizeaza mult mai mult activitatea si se da un semnal ca toata lumea este pregatita sa faca aceasta echipa”, a spus GORGHIU.

CITESTE SI: GORGHIU: Sunt deschisa la orice resursa umana. CIOLOS poate sa candideze in PNL

Aceasta a mai afirmat ca in aceasta decizie conducerea PNL a fost influentata si de ideea selectiei de candidati, pentru ca a dorit ca persoana desemnata candidat sa aiba tot suportul organizatiei si sa poata sa capaciteze, sa coopteze cele doua echipe intr-una singura, iar dupa Consiliul National probabil “vor fi unificate si alte functii la nivel central inainte de termenele prevazute in calendar”.

CITESTE SI: GORGHIU: Am propus 10 criterii de selectie ce tin de INTEGRITATE pentru candidatii la alegerile din 2016

Co-presedintele PNL VASILE BLAGA a afirmat ca procesul de fuziune la nivelul judetului Dolj este in grafic, iar la nivel de conduceri judetene se va propune o formula dupa alegerile locale. “Vreau sa felicit aceasta organizatie (n.red.: PNL Dolj) pentru ca a inceput prima cu conduceri unice si din cele 111 localitati, in 70% avem conduceri unice, chiar daca noi mai avem doar 17 primari ca urmare a ordonantei 55 gandite de Ponta si de Dragnea, doar ca sa iasa Ponta presedinte, dar nu a fost sa fie. Deci PNL Dolj este in grafic din acest punct de vedere. La nivel de judete, vom propune o formula dupa alegerile locale”, a spus VASILE BLAGA.

 Sursa foto: realitatea