GORGHIU: PNL va vota IMPOTRIVA PENSIILOR SPECIALE pentru PARLAMENTARI

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat miercuri ca liberalii vor vota IMPOTRIVA PENSIILOR SPECIALE PENTRU PARLAMENTARI, aratand ca RAPORTUL COMISIEI nu contine doar modificarile cerute de presedintele Klaus Iohannis in reexaminarea actului normativ, ci si PASTRAREA PRIVILEGILOR, relateaza Agerpres.

“Pozitia PNL pe legea privitoare la pensiile parlamentarilor este una foarte clara: VOM VOTA IMPOTRIVA ACESTOR PENSII SPECIALE pentru parlamentari pentru ca intotdeauna partidul nostru a dat un vot impotriva ideii de privilegiu si pentru ca NU SUSTINEM CRITERII ARBITRARE pentru STABILIREA PENSIEI pentru parlamentari, criterii care nu au nicio legatura cu principiul contributivitatii. (…) In realitate astazi se va vota un raport care nu contine doar modificarile aduse in cererea de reexaminare, ci se voteaza un raport care prevede punctul de vedere al comisiei pe toata legea, pe intreaga speta, pe intreaga reglementare. Vorbim pe fond de ideea de pensii speciale pentru parlamentari. Vom vota impotriva acestui proiect”, a afirmat Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Ea a subliniat ca liberalii vor vota impotriva pensiilor speciale, considerand ca legea este ”inoportuna”.

CITESTE SI: DRAGNEA: MIERCURI VOM RETRIMITE IN COMISII LEGEA PRIVIND PENSIILE PARLAMENTARILOR

“Nu este un raport exclusiv pe reexaminare. (…) Solicitarea de reexaminare a vizat anumite prevederi, in schimb fondul problemei ramane nemodificat de PSD, si anume ideea de pensii speciale este cea pe care noi o contestam. Solicitarea de reexaminare a fost trecuta prin comisie si acele articole au fost mai mult sau mai putin modificate. Problema noastra este ca intreaga lege cu acele modificari pe articolele propuse la reexaminare de Presedintie este neoportuna. Legea in ansamblul ei o gasim ca o forma care conserva privilegiile pe care PSD le-a votat si in prima instanta si vom vota impotriva. (…) Astazi, PNL va vota impotriva legii, vom vota impotriva privilegiilor. Raportul nu se refera exclusiv la cererea de reexaminare, el se refera in parte la cererea de reexaminare, restul legii ramane neschimbat, din nefericire, fiindca sunt conservate acele privilegii pentru parlamentari — pensiile speciale care nu respecta principiul contributivitatii. Vom vota impotriva legii in aceasta forma”, a sustinut liderul PNL.

Copresedintele PNL a precizat ca liberalii vor analiza daca aceasta lege ar putea fi atacata la CCR, insa a aratat ca in acest moment este prematur.

Alina Gorghiu se indoieste ca ar exista parlamentari PNL care ar putea vota in favoarea acestui proiect, sustinand ca, “din pacate, voturile PSD sunt mai mult decat suficiente ca sa fie promovata aceasta lege”.

Ea a mai spus ca deputatul PNL Mircea Toader, membru in Comisia privind Statutul deputatilor si senatorilor, a votat pentru aspectele din reexaminare si impotriva raportului final privind reexaminarea Legii pensiilor speciale.