GORGHIU: PNL va vota in favoarea cererilor JUSTITIEI in cazurile SOVA, OLTEANU si TEODORESCU

Copresedintii PNL  ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA au declarat miercuri ca LIBERALII VOR VOTA FAVORABIL si la vedere CERERILE JUSTITIEI in cazurile parlamentarilor DAN SOVA, IOAN OLTEANU si CATALIN TEODORESCU.

“Se va vota pentru, se va vota la vedere. Parerea mea de rau este ca s-a decis sa nu aiba loc astazi votul asa cum era firesc. Inteleg ca s-a amanat pentru maine. Imi doresc sa nu fie doar o strategie pentru a fi lipsa senatorii la vot”, a spus Gorghiu, precizand ca liberalii s-au opus in Biroul permanent al Senatului amanarii votului in cazul Sova.

CITESTE SI: TARICEANU: Votul in CAZUL SOVA va avea loc joi, in sedinta plenului

Ea a subliniat ca Puterea realizeaza majoritatea in Parlament, aratand ca numarul senatorilor PNL la votul in acest caz va fi mare.

Gorghiu a acuzat ca in sedinta plenului pentru cazul Sova a fost amanata special pentru joi de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si “compania” din conducerea forului pentru a nu fi indeplinita conditia de cvorum.

“La Camera, in plen, comportamentul nostru este fix aceeasi, vom vota la vedere. Imi pare rau ca vorbim de trei parlamentari — un senator si doi deputati aflati in aceasta situatie, dar asta este. Incidente care tin de integritate, de fapte de coruptie din pacate gasim peste tot in societate, Parlamentul nu este ferit”, a afirmat liderul PNL.

CITESTE SI: IOAN OLTEAN: Am prezentat in fata Comisiei juridice PROBE din care rezulta NEVINOVATIA mea

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat, inainte de a participa la sedinta grupului senatorial al PNL, ca liberalii vor vota favorabil cererile justitiei.

“Eu si doamna Gorghiu vom participa la sedinta de grup (…) pentru mobilizarea colegilor nostri in numar cat mai mare, daca se poate toti. Nu stiu exact cum va fi, sa fie maine la vot pentru a vota cererea justitiei, asa cum o sa facem si in Camera Deputatilor. Noi, Camerele Parlamentului, Parlamentul in ansamblul sau nu suntem un element component al justitiei, nici pe departe. Noi le dorim tuturor colegilor si celor trei colegi sa-si dovedeasca nevinovatia, le dorim tot binele din lume. Vom vota cererile justitiei”, a subliniat Vasile Blaga.

Sursa foto: Realitatea