GORGHIU: PONTA fuge de raspundere. A fost complice la adoptarea OUG privind salarile demnitarilor

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU il critica pe premierul VICTOR PONTA, afirmand ca acesta se fereste de raspundere in cazul ordonantei privind MAJORAREA SALARIILOR DEMNITARILOR, la care, sustine ea, seful Guvernului a fost “COMPLICE”.

In context, ALINA GORGHIU spune ca VICTOR PONTA are un motiv in plus sa demisioneze, daca si-a pierdut autoritatea in coalitia de guvernare.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: OPREA este un om serios, dar a vorbit cu cine nu trebuia, cu IOHANNIS 

“E absurd ce comunica premierul VICTOR PONTA  in privinta ordonantei de marire a salariilor demnitarilor. Ca intotdeauna cand e pus in dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, VICTOR PONTA a incercat un alibi: a lipsit din tara, nu l-a informat nimeni, e strain de planurile coalitiei de guvernare, se fac lucruri pe sub mana, fara stirea lui. In realitate, insa, VICTOR PONTA se dovedeste ca a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirma) si se fereste de raspundere cum stie mai bine: mintind, chiar cu riscul de a fi ridicol. Daca si-a pierdut autoritatea in coalitia de guvernare, dl Ponta are un motiv in plus sa demisioneze”, afirma, vineri, ALINA GORGHIU, intr-o postare pe Facebook.

In opinia acesteia, este necesara o reforma in ceea ce priveste salarizarea bugetarilor, dar aceasta trebuie facuta transparent.

“E necesara reforma salarizarii in domeniul bugetar, dar, fara transparenta si dezbatere publica, nu va fi decat o noua lege stramba, care va crea noi nedreptati. Sunt multe anomalii care trebuie corectate in ceea ce priveste salarizarea in sistemul public, iar acordarea unor salarii decente adecvate functiilor este o masura de stimulare a performantei in administratia de stat. Cred, insa, ca a acorda prioritate demnitarilor — prin ordonanta si nu printr-o lege care sa beneficieze de o larga dezbatere in Parlament—, a-i separa atat de brutal de cetatenii care i-au ales inseamna sa incepem aceasta reforma cu stangul”, conchide Gorghiu.

Premierul VICTOR PONTA a declarat joi seara la B1TV ca nu a fost de acord cu adoptarea ordonantei privind majorarea salariilor demnitarilor si ca a decis ca in urmatoarea sedinta de guvern sa amane intrarea in vigoare a actului normativ.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA, REPLICA DURA pentru PONTA: Majorarea salariilor a fost ideea PREMIERULUI 

“Eu nu am fost de acord cu ea (ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor-n.r.). Ieri am ajuns in Bucuresti si n-am fost de acord. Am spus ca, intr-adevar, demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu legea salarizarii, cand marim salariile la toata lumea. I-am spus domnului Oprea si colegilor mei, doamna Plumb si domnul Teodorovici. Mi-au spus ca este o discutie foarte clara cu presedintele Iohannis si, ma rog, n-am vrut sa creez impresia ca am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul presedinte Iohannis si domnul Oprea, in absenta mea. Acum am aflat de la seful Cancelariei ca domnul Iohannis nu stie nimic si nu are nicio treaba cu chestia asta si atunci revin la decizia mea si miercuri vom adopta o alta decizie: nu se maresc salariile la ministri si la presedinte decat odata cu salariile tuturor bugetarilor”, a afirmat joi VICTOR PONTA.

Vicepremierul GABRIEL OPREA a declarat vineri, referindu-se la ordonanta privind CRESTEREA SALARIILOR DEMNITARILOR, ca presedintele si premierul s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor si ca ”ideea a apartinut Guvernului si lui VICTOR PONTA”.

Sursa foto: adevarul.ro