GORGHIU: PONTA nu mai e CREDIBIL. PNL nu mai recunoaste LEGITIMITATEA lui PONTA ca premier

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

ALINA GORGHIU, copresedinta PNL, reactioneaza dupa declaratiile de duminica facute de premierul VICTOR PONTA, dupa sedinta de urgenta a coalitiei de guvernare.

Intr-o conferinta de presa, liberala spune ca “nu ma asteptam sa isi dea demisia pentru ca presupune un act de onoare si demnitate. Pentru a ramane la putere sau pentru a castiga alegerile, PONTA e in stare de orice, ca la alegerile prezindentiale din diaspora”.

“Eu, colegii mei de partid si multi alti romani constatam cum PONTA arunca in aer credibilitatea Romaniei in lume prin nerecunoasterea structurii constitutionale a statului roman. Singura justitie pe care PONTA o recunoaste este cea din CEx PSD si cea dictata de liderii PSD”.

“PONTA a anuntat ca isi va demisia daca va incepe urmarirea penala. Nu doar ca nu si-a respectat acest angajament, dar azi s-a incuiat la Parlament cu colegii, un gest care imi aduce aminte de Ceausescu care nu recunostea decat ideea de mare adunare nationala”.

GORGHIU spune ca “PNL crede ca este un atac impotriva statului roman si a institutiilor. PONTA ia ostatic statul roman”.

“PONTA gireaza un guvern care reprezinta blazonul coruptiei, la fel ca Adrian Nastase. Pentru el, toata lumea e vinovata, mai putin PONTA si SOVA. Sunt singurii nevinovati in toata Romania. VICTOR PONTA e premierul in functie, singurul lucru pe care il face in loc sa-si dea demisia pozeaza in calitate de victima cand, de fapt, nu e altceva decat un agresor al institutiilor constitutionale ale statului roman”.

CITESTE SI: LIVE TEXT PNL CONTRAATACA! ALINA GORGHIU: PONTA a luat OSTATIC statul ROMAN. UPDATE

Liberalii solicita colegilor “sa se delimiteze de PONTA pentru statul roman, democratia din Romania, chiar si de dragul stangii din Romania. Motiunea de cenzura e momentul la care ii asteptam sa dea dovada de aceasta responsabilitate politica la care sunt datori fata de cetateni”.

Gorghiu subliniaza ca “PNL nu mai recunoaste legitimitatea lui VICTOR PONTA ca premier. Vom refuza sa participam la orice act politic care il implica pe PONTA. Vom discuta despre boicotarea oricaror situatii in care am avea discutii cu PONTA. Facem asta pentru ca un semnal trebuie dat”.

Despre discutiile de luni, liberala se intreaba daca “va avea indrazneala sa vina. Vom vorbi despre strategia de securitate a Romaniei, sunt curioasa daca va avea obraznicia sa se prezinte la aceste discutii. Vom fi nevoiti sa schimbam sensul discutiilor de luni, ci sa intreb ce legitimitate are PONTA sa stea la masa discutiilor”.

CITESTE SI: LIVE TEXT: SEDINTA COALITIEI s-a INCHEIAT. PONTA: ACUZAREA mea are ca scop schimbarea GUVERNULUI. UPDATE 

La randul sau, copresedintele VASILE BLAGA spune ca “democratia din Romania se afla in unul dintre cele mai dificile momente dupa 1989. PONTA a lansat atacuri fara precedent la adresa justitiei. PONTA pune egalitate intre cazul Rarinca si cazul lui, intre el si IOHANNIS. Pe PONTA nu l-a interesat soarta romanilor. Spunea ca este blindat de documente. Atunci nu are de ce sa ii fie frica. Nu inteleg solidaritatea liderilor PSD cu PONTA, nici a partidelor care fac parte din actul guvernamental”.

Sursa foto www.realitatea.net