GORGHIU: PONTA vrea sa AMANE pana la toamna VOTUL pentru inceperea urmaririi sale penale

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, sambata, ca a “auzit” ca VICTOR PONTA ar face “orice” sa amane pana la toamna votul din Parlament privind incepea urmaririi sale penale, aratand ca le solicita celor din PSD “sa nu apeleze la scheme si manevre” care sa duca la amanarea votului.

“Nu as vrea sa cred lucrurile care le-ati auzit dvs astazi si ieri, ca VICTOR PONTA va face absolut orice pentru ca votul din Parlament sa fie amanat pana in toamna. Nu as vrea sa cred acest lucru, pentru ca inseamna perpetuarea crizei politice, inseamna efecte catastrofale pentru Romania, inseamna ca un om care este deja lipsit de ultimul strop de credibilitate pentru cetatenii Romaniei va fi in continuare vedeta si oaia neagra a presei internationale”, a spus GORGHIU.

CITESTE SI: GORGHIU: Sunt surprinsa de indrazneala domnului CAZANCIUC de a ii lua apararea lui PONTA

Ea a aratat ca le cere liderilor PSD sa nu apeleze la tot felul de “scheme si manevre parlamentare”, pentru a amana votul pentru aceasta solicitare.

“…motiv pentru care le solicit celor din PSD sa nu apeleze la tot felul de scheme si manevre parlamentare, pentru a amana votul la aceasta solicitare. ii asigur de tot suportul in rezolvarea acestei situatii jenante, de a avea un parlament care trebuie sa-si dea votul pentru o cerere de incepe a urmaririi penale”, a adaugat GORGHIU.

Ea a spus ca exista posibilitatea ca VICTOR PONTA sa-si dea demisia sau sa fie demis si le cere parlamentarilor din PSD, UNPR sa vina in jurul PNL, pentru a face o majoritate necesara promovarii motiunii de cenzura.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, URMARIT PENAL pentru SPALARE de BANI si EVAZIUNE FISCALA. CEREREA DNA va fi discutata, luni, in Comisia Juridica. UPDATE 

GORGHIU a aratat ca cei de la PSD sunt fie in situatia de a merge “cu caruta in zid”, daca il sustin pe VICTOR PONTA, fie sa aleaga o solutie de salvare, votand motiunea de cenzura.

Ea a mai spus ca, in opinia sa, VICTOR PONTA se bucura de prezumtia de nevinovatie pana cand se va pronunta instanta, insa ramanerea lui in functie afecteaza credibilitatea Romaniei.

 Sursa foto www.realitatea,net