GORGHIU: PSD refuza un dialog civilizat pentru alegerea democratica a PRIMARILOR

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU sustine ca social-democratii refuza un dialog civilizat pentru alegerea democratica a primarilor si practica un sistem numit “PESEDISM”. “PSD refuza sa poarte un dialog civilizat despre cum putem face alegerea primarilor mai democratica. Ei nu se vor impaca niciodata cu democratia”, a scris ALINA GORGHIU, vineri, pe pagina sa de Facebook.

ALINA GORGHIU critica faptul ca PSD a modificat legea cu privire la traseism, modul in care social-democratii au organizat alegerile in diaspora si neorganizarea de ALEGERI PARTIALE.

CITESTE SI: DRAGNEA ANUNTA CA PSD NU VA PARTICIPA LA ALEGERILE LOCALE DACA LEGEA ELECTORALA SE MODIFICA

“PSD poate functiona doar intr-un sistem in care: pot sa suspende legea ca sa racoleze sute de primari inaintea alegerilor prezidentiale, isi permit sa suspende dreptul la vot al cetatenilor — cum au procedat in cazul scrutinului din diaspora si in cazul alegerilor partiale de pe teritoriul tarii, pe care au refuzat sa le organizeze, doar ei pot modifica legislatia electorala cu mai putin de 3 luni inainte de alegeri — asa cum au procedat in 2008”, a scris ALINA GORGHIU.

Copresedintele PNL precizeaza ca PSD a sustinut in urma cu cinci ani ALEGEREA PRIMARILOR in doua tururi. “Pot sa tina discursuri sfasietoare in favoarea votului in doua tururi, pentru ca, dupa 5 ani, sa apere cu inversunare votul intr-un singur tur, pot sa decreteze ca alegerile in doua tururi sunt un lucru rau, doar pentru ca turul doi le-a adus infrangerea la prezidentiale si o trauma electorala”, spune liderul liberal, care sustine ca acest sistem practicat de PSD se numeste “PESEDISM”.

Sursa foto: facebook / alina gorghiu