GORGHIU: Sanctiunea primita de PONTA este fara precedent in cazul unui premier in functie

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU ii transmite un “memento” premierului VICTOR PONTA privind obligativitatea deciziilor instantelor.

Avertismentul ALINEI GORGHIU vine dupa ce PONTA a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere de punere in aplicare a unei decizii judecatoresti in cazul Rompetrol-Rafinare.

CITESTE SI: PONTA, AMENDAT pentru ca nu a RESPECTAT o decizie judecatoreasca in cazul ROMPETROL-RAFINARE

“Hotararile judecatoresti nu sunt optionale, fie ca suntem sau nu de acord cu ele. Cred ca premierul PONTA avea nevoie de un astfel de memento, nu pentru ca e proaspat iesit din convalescenta politica, ci pentru ca de-a lungul mandatului sau a facut adesea slalom printre legi si decizii ale instantelor. Ii amintesc ca si pentru refuzul de a organiza alegeri partiale, instantele au stabilit ca dl PONTA face exces de putere si ca este obligat sa puna in aplicare legea.

Sanctiunea primita de dl PONTA este fara precedent in cazul unui premier in functie. Poate ca aceasta este solutia, daca amenda aplicata de cetateni in noiembrie 2014 nu l-a adus pe calea cea buna”, scrie GORGHIU pe Facebook.

Sursa foto www.realitatea.net