GORGHIU se pregateste pentru CONSULTARILE de la CONTROCENI. PRINCIPALELE SUBIECTE

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, a declarat, duminica ca mandatul PNL in consultarile cu presedintele KLAUS IOHANNIS va fi axat pe sustinerea unei legislatii electorale imbunatatite, liberalii pledand pentru adoptarea si publicarea in MO, in mai, a legii privind alegerile locale.

Potrivit Alinei Gorghiu, pe tema legislatiei electorale, un obiectiv foarte important din punctul de vedere al PNL, este introducerea votului prin corespondenta pentru diaspora.

”PNL si-a asumat sustinerea cerintei romanilor din strainatate de a putea vota mai usor si a depus deja un proiect de lege in acest sens. Asteptam de la PSD un raspuns clar in aceasta materie, astfel incat la alegerile parlamentare din 2016 sa avem deja votul prin corespondenta pentru romanii din strainatate”, a precizat Gorghiu.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Peste 50 la suta din senatorii PNL au votat pentru INCUVIINTAREA cererilor DNA care il vizau pe DAN SOVA 

Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii vor sustine la consultarile de la Cotroceni adoptarea rapida a legislatiei privind alegerile locale, pentru ca noua legislatie sa fie deja publicata in Monitorul Oficial pana la sfarsitul lunii mai.

”Chiar daca PSD are pareri si interese diferite, noi consideram ca revenirea la votul in doua tururi pentru primari ar fi optiunea cea mai potrivita si modificarea cea mai importanta care s-ar putea aduce pentru alegerile locale. Sustinem in acelasi timp rediscutarea proiectului de lege privind finantarea partidelor politice si a campaniei electorale in sensul observatiilor formulate de presedintele Iohannis. E important sa adoptam acest proiect de lege in aceasta sesiune parlamentara”, a aratat ea.

Copresedintele PNL a mai afirmat ca spera ca discutiile de la Cotroceni dintre presedinte si partidele parlamentare sa aiba drept rezultat ”crearea unei legislatii eficiente, care sa tina cont de experientele negative din trecut si sa fie in acord cu solicitarile publicului privind reformarea clasei politice”.

Consultarile intre presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii partidelor parlamentare pe tema legislatiei electorale, dar si pe alte teme de actualitate vor avea loc luni, 20 aprilie, a anuntat, joi, Administratia Prezidentiala.

Consultarile vor viza “stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor”.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: O suma INFIMA din prejudiciul DOSARELOR PENALE a fost RECUPERATA

De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla “discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public”.