GORGHIU si BLAGA, explicatii despre desemnarea lui MUNTEANU: Formalizarea gestului a facut-o domnul ATANASIU. Eram vreo 10 in incapere

Copresedintii PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA au negat existenta unui scenariu privind nominalizarea lui MARIAN MUNTEANU si au relatat scena de dinainte de asumarea lui drept candidat al PNL: “Intr-adevar formalizarea gestului a facut-o domnul Atanasiu. Eram vreo zece in in incapere”.

“MARIAN MUNTEANU era in contact cu liderii PNL, inclusiv cu LUDOVIC ORBAN. Sa stiti ca era in echipa de sustinatori ai lui LUDOVIC ORBAN. A discutat nu doar cu LUDOVIC ORBAN, a discutat cu multi colegi din spectrul politicii romanesti, din dorinta de a-si asuma ceilalti candidati, parte din proiectele pe care platforma sa civica le avea elaborate si dorea sa le implementeze la nivel de Primarie Generala, la nivelul primariilor de sector si din tara”, a relatat ALINA GORGHIU.

Dupa “acel nefericit eveniment cu LUDOVIC ORBAN”(punerea lui sub acuzare de catre DNA-n.r.), MARIAN MUNTEANU a fost contactat, iar “formalizarea gestului” a facut-o prim-vicepresedintele Teodor Atanasiu.

“Eram vreo zece in incapere. L-am chemat la o discutie. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discutie cu mare parte din comisia de unificare inainte sa mergem in echipa politica sa propunem aceasta varianta. In ziua de marti s-au intamplat toate aceste discutii pe repede inainte, pentru ca mi se parea firesc sa nu lasam lucrurile sa treneze, sa nu cream un deserviciu partidului si sa venim cu o propunere rapida”, a declarat GORGHIU.

VASILE BLAGA a sustinut ca ceilalti membri ai PNL vehiculati, Catalin Predoiu si Adriana Saftoiu, “nu au fost pusi la colt”.

“Indiscutabil aveam candidati din partea partidului. Problema era sa mergem cu o candidatura a unui membru al partidului sau intelegem ca este cazul sa venim cu o candidatura din partea societatii civile. (…) Pana la urma decizia luata aproape in unanimitate a fost sa mergem cu un candidat din partea societatii civile. Nimeni nu a fost pus la colt, nici doamna Saftoiu, nici dl Predoiu, nimeni. Decizia a fost sa mergem cu un candidat din partea societatii civile”, a insistat si copresedintele PNL VASILE BLAGA.

GORGHIU a mai spus ca i se pare neprincipial “sa ataci un candidat cu atata fervoare si cu atata dorinta pentru ca tu doar aperi alt candidat”, referindu-se la celalalt candidat al dreptei, Nicusor Dan.

 Sursa foto: agerpres