GORGHIU: Suntem cel mai mare partid in Romania, cu peste 40%. Avem o responsabilitate uriasa

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a afirmat vineri, la Craiova, unde a participat la lansarea candidatilor partidului pentru primariile din judetul Dolj, ca in acest moment PNL este cel mai mare partid din Romania.

PNL detine 40% in optiunile de vot ale electoratului, motiv pentru care GORGHIU declara ca partidul are responsabilitatea de a se prezenta in fiecare localitate cu strategii de crestere a comunitatii.

“Trebuie sa atrag atentia membrilor nostri privitor la un lucru: nu mai suntem partidul de 12 procente, nu mai suntem partidul de 20 de procente. Suntem cel mai mare partid din Romania si avem peste 40 de procente in optiunile electoratului si avem o responsabilitate uriasa. Si nu vreau sa cred ca cineva din aceasta sala nu stie ce inseamna povara a 40 de procente in optiunile electoratului. Si nu inseamna doar critica. Da, PSD e prost, e hot, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Avem nevoie de o strategie in fiecare localitate, avem nevoie ca acesti candidati sa aiba strategii de crestere a comunitatii”, a spus ALINA GORGHIU in fata candidatilor PNL pentru primariile din judetul Dolj, actiune la care au participat circa 1.500 de liberali. 

CITESTE SI: PNL va vota bugetul pe 2016 daca vor fi respectate si conditiile partidului

Co-presedintele PNL a mai afirmat ca in 2018, cand se vor sarbatori 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, Guvernul Romaniei va fi un guvern liberal, condus de un premier liberal.

“Acum putine zile am sarbatorit Ziua Romaniei. In 1918, guvernul care a infaptuit Marea Unire a fost condus de Ionel Bratianu. Istoria PNL insa nu incepe si nu se termina cu Bratienii. A PSD incepe si se termina cu Iliescu si cu Nastase. Noi, in 2018, la centenarul Marii Unirii, vom avea un nou guvern liberal condus de un premier liberal”, a mai spus GORGHIU, care le-a cerut membrilor de partid sa nu fie suparati ca PNL nu se afla acum la guvernare, insa Guvernul Ponta nu a fost schimbat de PNL prin motiune de cenzura, ci de catre cetateni.

“Guvern vom avea la anul, prin alegeri. Daca PNL ar fi putut sa schimbe guvernul Ponta printr-o motiune de cenzura, am fi avut acum guvern. Nu noi l-am schimbat si nu trebuie sa fim suparati ca in momentul acesta nu am ajuns la guvernare. L-au schimbat cetatenii si noi trebuie sa ne intoarcem sa ne legitimam prin vot in fata fiecarui roman. 2016 este un an foarte important, in care oferta noastra electorala nu poate fi deloc viciata. Avem obligatia sa renuntam la fiecare gest care inseamna nepotism, traseism, coruptie”, a afirmat GORGHIU.

CITESTE SI: GORGHIU: PNL trebuie sa inceapa anul electoral cu echipe unite la nivelul organizatiilor

ALINA GORGHIU le-a cerut membrilor PNL Dolj sa deschida usile partidului si sa invite oameni care ar putea fi plus valoare pentru partid, pentru ca paradigma in politica si in societatea romaneasca s-a schimbat, iar 2016 este un an in care nu “mai merge cu fofarlica, nu mai merge cu minciuna, cu abuzul in functie, cu coloanele oficiale”. “Va incurajez sa apreciati expertiza atunci cand vine vorba de un om, sa apreciati performanta unui om, onestitatea si sa incurajati oamenii indiferent de varsta, de sex, de religie, atunci cand stiti ca ei sunt plus valoare pentru PNL. Avem resurse in interiorul PNL cat sa facem cinci guverne. Avem nevoie insa sa deschidem usile partidului si sa invitam in randurile noastre oameni care au capacitatea sa aduca un plus in viziunea PNL”, a afirmat GORGHIU.

Co-presedintele liberal a mai spus ca printre obiectivele PNL trebuie sa fie infrastructura, educatia, sanatatea, capitole care vor necesita reforma si ale caror rezultate se vor vedea peste 20-30-100 de ani.

 Sursa foto: ziuaveche