GORGHIU sustine ca interventia lui IOHANNIS in Parlament este asteptata si bine venita

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a calificat luni interventia presedintelui KLAUS IOHANNIS in Parlament drept una ”asteptata” si ”bine-venita”, informeaza Agerpres. 

“Interventia presedintelui in Parlament era asteptata, este o interventie la inceput de sesiune parlamentara bine-venita. Am sa va spun ca mesajul care indeamna la echilibru in comunicarea publica in acest an electoral, in tot ce inseamna initiativa legislativa care ar putea sa presupuna derapaj este iarasi un mesaj pe care cred ca oricine il asculta cu placere. Mai ramane sa vedem ce inteleg grupurile parlamentare din acest mesaj”, a declarat luni ALINA GORGHIU, la Palatul Parlamentului.

GORGHIU a adaugat ca PNL este adeptul unei politici echilibrate in acest an electoral.

“Avem foarte clara agenda parlamentara care exclude orice fel de initiativa populista, orice demers demagogic. Suntem de asemenea in acord cu prioritatile pe care domnia sa (n.r. presedintele KLAUS IOHANNIS) si le-a stabilit si pe care le cere partidelor politice. Sistemele publice din Romania de genul educatie, sanatate, sistemul de pensii, problema demografica din Romania au fost prioritati pe care noi lucram, probleme la care incercam sa dam raspunsuri si ma bucur ca se intampla sa se suprapuna aceste prioritati din agenda presedintelui cu prioritatile publice si cele ale PNL”, a afirmat GORGHIU.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS sustine un discurs in PARLAMENT. Principalele DECLARATII ale presedintelui. UPDATE

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a spus ca anul acesta ”nu va fi unul de cadouri electorale”, avand in vedere ca exista un Guvern tehnocrat.

“Eu as aprecia inca un lucru, faptul ca domnul presedinte, urmarind clar interesul Romaniei, pozitia ei in Uniunea Europeana, a pus pe picior de egalitate toate cele trei puteri in stat, toate sa-si faca datoria. Si faptul ca avem un Guvern tehnocrat este un argument in plus ca anul acesta nu va fi unul de cadouri electorale”, a precizat Blaga.

 Sursa foto: evz