GORGHIU: Voi propune SESIUNE EXTRAORDINARA pentru SIE, daca nu va fi plen in actuala sesiune

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, miercuri seara, ca, daca nu va fi convocata o sedinta de plen a Parlamentului inainte de vacanta parlamentara pentru numirea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), va solicita sesiune extraordinara pe acest subiect.

GORGHIU a caracterizat propunerea facuta de presedintele KLAUS IOHANNIS pentru conducerea SIE drept “potrivita”, aratand ca UNGUREANU ar fi o persoana cu expertiza si cu un istoric in domeniu.

In opinia sa, problema in numirea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU la SIE este legata de faptul ca PSD ar avea “o rezerva majora” in a convoca Birourile permanente reunite, pentru ca apoi acestea sa programeze procedurile parlamentare care au loc in mod normal in astfel de situatii.

“Daca la alte propuneri, de exemplu in cazul domnului MELESCANU, a durat o zi (…), acum inteleg ca marea apasare a PSD, luat prin surprindere de propunerea presedintelui si de suportul celorlalte grupuri parlamentare pentru propunerea MIHAI RAZVAN UNGUREANU, sunt ezitanti, sunt intr-o usoara degringolada”, a spus ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: PONTA il ATACA pe IOHANNIS: Nu m-a consultat nimeni cu privire la nominalizarea lui UNGUREANU la SIE, IOHANNIS ne-a PACALIT

Ea a afirmat, insa, ca PNL are acum nevoie de patru semnaturi de la Camera Deputatilor si cinci semnaturi de la Senat pentru a putea convoca cele doua birouri.

“Exista o mare reticenta in convocarea plenului pentru ca simt aceasta propunere, din pacate pentru domniile lor, pentru genul acesta de interpretare, un sah dat PSD. Va spun ca sunt semnaturi iar daca nu va fi plenul luni, asa cum ne dorim, ii anunt pe cei din PSD ca nu am niciun fel de emotie sa propun sesiune extraordinara pentru miercuri, joi”, a adaugat ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: ILIE SARBU: Nominalizarea SIE face parte din STRATEGIA lui IOHANNIS si PNL DE A ACAPARA TOTAL PUTEREA

Copresedintele PNL sustine ca numirea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU “saptamana viitoare” la conducerea SIE inseamna “un pas foarte important in schimbarea majoritatii parlamentare”.

“Schimbarea acestei majoritati parlamentare, in opinia mea, va insemna, in scenariul in care Victor Ponta nu vrea sa-si dea demisia, schimbarea Guvernului in Parlament, printr-o motiune de cenzura”, a adaugat liderul liberal.

Sursa foto www.agerpres.ro