Gradina Zoologica Baneasa, modernizata in totalitate. Uite cum va arata zoo din Padurea Baneasa

Gradina Zoologica Baneasa se va transforma radical, urmand sa aiba o suprafata de zece ori mai mare pana in anul 2020. Proiectul tehnic al parcului va fi realizat anul acesta, urmand ca spatiul sa fie extins cu aproape 60 de hectare.

Gradina Zoologica Baneasa. In prezent, Gradina Zoo din Baneasa are 5.8 hectare, iar la finalul proiectului va avea de zece ori mai mult, aproape 60 de hectare. Potrivit directorului Gradinii Zoologice Baneasa, Anca Oprea, spune ca ca proiectul tehnic al proiectului va fi gata anul acesta, iar noua gradina va fi gata pana in 2020.

Citeste si: ZOO BANEASA, PRIMA GRADINA ZOOLOGICA DIN ROMANIA CU CODURI QR

Gradina Zoologica Baneasa. “Proiectul tehnic al parcului va fi realizat de specialistii de la Asociatia Europeana a Gradinilor Zoologice si Acvariilor pana la sfarsitul anului 2014. Dupa care se va organiza licitatie internationala pentru proiect”, a declarat Anca Oprea.

Gradina Zoologica Baneasa. Bio Parcul Zoo va fi impartit pe ecosisteme, in care sa fie redate conditiile specifice din fiecare parc natural si national al Romaniei. Noua gradina zoologica din Capitala va costa 76 de milioane de euro, iar banii vor proveni din imprumuturi de la banci si din fonduri europene.

Sursa foto: romaniatv.net