GRADINITA DE VARA se redeschide in Sectorul 1

Bucurestenii din Sectorul 1 isi pot duce, si in aceasta vara, pentru al saselea an consecutiv, copiii la gradinita pe durata vacantei mari, a anuntat Primaria Sectorului 1.

Institutia 1 va redeschide GRADINITA DE VARA incepand cu data de 1 iulie. Pentru a veni in sprijinul parintilor si copiilor, administratia locala a decis ca doua locatii ale Gradinitei nr. 206 – cea de pe str. Constantin Dissescu nr. 37 si cea de pe str. Dobrogeanu Gherea nr. 156 – sa ramana deschise si pe perioada verii.

In anul 2014, la acest program extrascolar s-au inscris aproximativ 200 de copii din Sectorul 1 si nu numai. La GRADINTA DE VARA, pana pe 31 august, micutii vor lua parte la activitati specifice varstei lor si programei de gradinita, beneficiind de un program complex de educatie.

Citeste si: ULTIMA SAPTAMANA de cursuri pentru elevi

“Pentru ca intelegem importanta actului educational in dezvoltarea individuala, in Sectorul 1 am creat o oferta completa si atractiva. Primaria Sectorului 1 a investit nu numai in consolidarea si modernizarea unitatilor de invatamant, ci si in derularea a numeroase programe dedicate elevilor si prescolarilor. Amenajarea de centre after-school, programul GRADINITA DE VACANTA sau diverse programe extrascolare sunt numai cateva dintre componentele ofertei educationale pe care am implementat-o in ultimii ani in unitatile de invatamant din aceasta zona administrativa”, a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Inaugurat in 2009, proiectul GRADINITA DE VACANTA continua educatia prescolarilor si pe perioada de vara, micutii putand ramane la gradinita de luni pana vineri intre orele 8.00 si 18.00, chiar si in vacanta mare.

In functie de numarul de solicitari, educatorii formeaza grupe de copii pe nivel de varsta, care vor avea activitati variate bazandu-se pe cele din curriculum: vor invata sa deseneze, sa picteze, sa modeleze si vor face plimbari in parc.

Noutatea acestui an o reprezinta doua ateliere tematice care se vor desfasura zilnic: atelierul de pictura – „Suflet, culoare, cuvant” – desfasurat sub indrumarea artistului plastic Maria Iosub si cursul de dezvoltare senzoriala a copiilor in gradinita, dezvoltare perceptiva si a inteligentei lor emotionale – ”Drumul de la copil-parinte, copil-educator la parinte-copil-educator”. Cursurile de dezvoltare personala sunt sustinute de psihologul Alma Stoianovici.

Citeste si: SERVICII SOCIALE MODERNE pentru copiii prescolari si familiile acestora, in Sectorul 6

Copiii care au urmat in timpul anului scolar cursurile Gradinitei nr. 206 si care continua educatia pe perioada verii au participat deja la aceste ateliere de lucru. De aceea, parintii copiilor din alte gradinite bucurestene care si-au inscris micutii la GRADINITA DE VACANTA sunt incurajati sa opteze pentru cele doua ateliere.

De asemenea, copiii vor putea fi inscrisi si la cursuri optional de de engleza, germana si la cursuri de dans sportiv. Copiilor inscrisi in acest program li se asigura si asistenta medicala, cele doua locatii fiind dotate cu cabinete medicale.

Taxa pentru programul GRADINITA DE VARA este de 15 lei pe zi, reprezentand contravaloarea hranei.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1