GRADINITE si AFTER-SCHOOL-URI NOI, in Sectorul 4

Primaria Sectorului 4, prin Directia Invatamant si Tineret, va implementa din fonduri proprii proiecte de investitii aferente anului in curs, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

In acest sens, pentru asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului educational, cladirea gradinitei Scolii nr. 308, situata pe sos. Giurgiului nr. 247, va fi extinsa si modernizata, urmand sa gazduiasca opt grupe de elevi prescolari. Pe langa extinderea parterului, va fi realizata si o etajare. Acest obiectiv urmeaza a fi realizat si dat in folosinta in cursul acestui an, pana la sfarsitul lunii septembrie, potrivit sursei citate.

Totodata, de lucrari de modernizare va beneficia si cladirea in care functioneaza Gradinita nr. 30, situata pe b-dul Dimitrie Cantemir nr. 16.

Citeste si: A doua ETAPA de INSCRIERE in INVATAMANTUL PRIMAR incepe AZI

In acest caz, va fi realizata o constructie usoara din lemn si materiale termoizolante, pentru a nu afecta structura de rezistenta a cladirii, obtinandu-se astfel o suprafata utila de 385 metri patrati. Aici vor fi mutate trei grupe de prescolari care au fost gazduiti pana in prezent de gradinita de pe str. Frigului nr. 9, Gradinita nr. 30 urmand sa functioneze ca unitate de sine statatoare.

De altfel, cladirea din str. Frigului va gazdui grupele de prescolari ale Gradinitei “Scufita Rosie”, care a functionat pana in prezent in str. Cuza Voda nr. 125, cladire ce urmeaza a fi retrocedata. Realizarea acestui obiectiv de investitii are ca termen de finalizare tot sfarsitul lunii septembrie, mai spune sursa citata.

Tot in planul investitiilor, a fost identificata solutia pentru a realiza inca doua unitati AFTER-SCHOOL. Una dintre acestea va functiona in incinta Scolii Gimnaziale nr. 93 din str. Emil Racovita nr. 1, intr-o cladire cu regim de inaltime P+M, in suprafata desfasurata de 700 metri patrati, urmand sa gazduiasca pana la 100 de copii. Pe langa salile de curs, constructia va include o sala de mese, o sala de odihna si patru sali destinate studiului.

Cea de-a doua unitate va fi realizata in incinta Scolii Gimnaziale nr. 165 din str. Slatioara nr. 2. Cu acelasi regim de inaltime si aceeasi suprafata desfasurata, aceasta va gazdui tot un numar de pana la 100 de copii.

Si tot anul acesta, pentru a determina starea generala privind siguranta cladirilor in care functioneaza unitatile de invatamant din Sectorul 4 in cazul producerii unui cutremur, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a dispus expertizarea scolilor.

Astfel, intr-o prima etapa, in cursul acestui an, zece dintre acestea vor fi verificate in vederea demararii lucrarilor de reconsolidare, acolo unde situatia o va impune.

Citeste si: CLASA PREGATITOARE: 98,99 la suta dintre CERERILE DE INSCRIERE depuse in prima etapa au fost ADMISE

Totodata, in incinta corpului de cladire apartinand Colegiului Tehnic “Miron Nicolescu” din b-dul Metalurgiei nr. 89 va fi construit un atelier scoala complet nou. Acesta va beneficia de dotari de ultima generatie in planul utilajelor de tip strung, freze, aparate de sudura etc.

Iar pentru Colegiile “Mihai Eminescu”, “Gheorghe Sincai”, cat si pentru Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” si cel de Coregrafie “Floria Capsali”, tot anul acesta, vor fi realizate studii de fezabilitate si proiecte tehnice de executie, in vederea demararii lucrarilor de reparatii capitale, prin atragerea de fonduri europene.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4