GRAV ACCIDENT MINIER in RUSIA: Cel putin doi MORTI, 28 de DISPARUTI

Cel putin doi mineri si-au pierdut viata, iar alti 28 sunt dati disparuti dupa ce o mina de carbune s-a prabusit joi in apropiere de Vorkuta, localitate din Arctica rusa, transmite AFP, citata de Agerpres.

Echipele de salvare au gasit doua corpuri si incearca sa ii gaseasca pe minerii care lipsesc, dupa ce au asigurat evacuarea a peste 80 de persoane din mina Severnaia, in regiunea Komis (Marele Nord), a precizat compania Vorkutaugol intr-un comunicat.

Echipele de prim-ajutor din aceasta zona situata la aproape 2.000 de kilometri nord-est de Moscova au informat ca mina s-a prabusit joi dupa-amiaza fara sa explice cauzele exacte.

“Speram ca nu vor mai fi si alte victime”, a declarat directorul general al Vorkutaugol, Vadim Sablakov, intr-un comunicat. “Facem tot ce ne sta in putinta sa ii evacuam cat de repede posibil pe minerii ramasi in mina”, a adaugat el.

Cunoscut pentru conditiile meteorologice extreme, orasul Vorkuta a adapostit in epoca stalinista mai multe lagare de munca fortata unde zeci de mii de detinuti politici au fost obligati sa munceasca in mine.

Accidentele mortale in minele din Rusia, ca de altfel peste tot in fosta URSS, sunt frecvente, cauzate mai ales de vechimea infrastructurii sau incalcarea regulilor de securitate.

In februarie 2013, o explozie intr-o alta mina din Vorkuta s-a soldat cu 18 morti, reaminteste AFP.

 Sursa foto: sursazilei