Grecia acuza Spania si Portugalia de crearea unei axe anti-Atena

Alexis Tsipras acuza Madridul si Lisabona de crearea unei axe anti-Atena. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a lansat acuzatii grave, sambata, la adresa Spaniei si Portugaliei ca se afla la conducerea unei conspiratii conservatoare menite a duce la inlaturarea de la putere a noului regim de la Atena, Premiercul grec a mai spus ca aceste tari se tem de propriile forte radicale inainte de alegerile din acest an.

Intr-un discurs sustinut la o petrecere a partidului Syriza (stanga radicala), care a castigat ultimele alegeri parlamentare din Grecia, Tsipras a acuzat Madridul si Lisabona de adoptarea unei linii dure in negocierile asupra extinderii programului de salvare pentru Atena. “Am gasit o axa de puteri, condusa de guvernele Spaniei si Portugaliei, care ni se opun si care, din motive politice evidente, au incercat sa forteze intregul proces de negocieri”, a declarat Tsipras, al carui partid a castigat alegerile din 25 ianuarie din Grecia.

Citeste si: Coreea de Nord lanseaza un AVERTISMENT DUR: Pregatiti-va de razboi!

“Planul lor a fost si este (…) sa ne inlature de la putere Guvernul sau sa-l aduca la capitulare neconditionata inainte ca munca noastra sa inceapa sa dea rezultate si inaintea (aparitiei) unui exemplu grec care ar afecta alte tari”, a spus el, adaugand “si, mai ales, inainte de alegerile din Spania”, care urmeaza sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an.

Ultimele sondaje arata ca noul partid de stanga spaniol Podemos inregistreaza rezultate bune, amenintand astfel pozitia Partidului Popular al premierului conservator Mariano Rajoy.

Te-ar putea interesa si: NATO SI UE AR PUTEA PRIMI O LOVITURA PUTERNICA DE LA ESTONIA