Grecia: Functionarii publici au intrat in greva nationala

Functionarii publici din Grecia au intrat in greva generala, miercuri dimineata. Greva nationala dureaza doua zile si are ca scop exprimarea nemultumirii oamenilor fata de restructurarile de personal necesare conform acordului international de salvare a tarii, informeaza AP, citata de Mediafax.

Greva afecteaza toate serviciile publice din Grecia. Scolile si tribunalele vor ramane inchise, spitalele functioneaza cu personal redus. Trenurile nu vor circula timp de patru ore si jurnalistii nu vor munci trei ore, scrie AP.

Principalul sindicat al sectorului privat din tara se va alatura protestului functionarilor publici, cu o greva de patru ore la mijlocul zilei de miercuri.

Guvernul intentioneaza sa suspende partial plata a 25.000 de functionari pentru a reduce dimensiunea sectorului public si a respecta conditiile necesare pentru a continua sa primeasca ajutor financiar. Multi dintre cei suspendati isi vor pierde, la un moment dat, slujbele.

Saptamana viitoare, la Atena sunt asteptati inspectori de la FMI, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana, pentru a verifica progresele tarii.

Sursa foto: jurnalul.ro