Grecia: Greva generală și manifestațiile de protest paralizează întreaga țară

O grevă generală însoțită de manifestații de protest față de continuarea austerității în Grecia va perturba miercuri transporturile, în special traficul aerian, într-un moment în care țara se pregătește să pună capăt la opt ani de criză economică și socială.

Sub sloganul “Ajunge, stop sacrificiilor muncitorilor”, sindicatele, precum confederația din sectorul privat, GSEE, și cea din sectorul public, Adedy, intenționează să protesteze în special față de punerea în practică a noilor tăieri de salarii și a unor noi majorări de impozite prevăzute pentru 2019 și 2020, relatează AFP, citată de Agerpres.

Greva va paraliza aproape în totalitate debutul sezonului turistic și traficul maritim. De asemenea, vor fi anulate și reprogramate numeroase zboruri, ca urmare a încetării lucrului controlorilor de trafic aerian între orele 07:00 și 10:00 GMT. Traficul feroviar între centrul capitalei Atena și aeroport și circulația mijloacelor de transport urban la începutul și sfârșitul zilei vor fi, de asemenea, oprite. Sindicatele intenționează să organizeze mai multe marșuri în cursul zilei atât la Atena, cât și în marile orașe din Grecia.

În plus, că urmare a apelului la greva lansat de sindicatele jurnaliștilor, populația va fi lipsită de buletinele radio sau televizate în timp ce site-urile de știri vor funcționa la relanti. Mobilizarea intervine într-un moment în care Grecia ar urma să revină pe piețele financiare internaționale, la finalul celui de-al treilea plan de asistență convenit cu Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional în schimbul unei cure de austeritate fără precedent în zona euro.

Sursă foto: bbc