GRECIA: Ministrul de finante YANIS VAROUFAKIS si-a depus DEMISIA. EUCLID TSAKOLOTOS, noul ministru grec de finante. UPDATE

Ministrul grec de finante, YANIS VAROUFAKIS, si-a anuntat luni dimineata DEMISIA, transmit AFP și Reuters. Aceasta este prima DEMISIE din Guvernul Tsipras dupa rezultatul REFERENDUMULUI de duminica.

UPDATE 17:43: EUCLID TSAKOLOTOS, coordonatorul negocierilor cu creditorii internationali, este noul ministru grec de finante, informeaza B1 TV.

Ministrul grec de finante, Yanis Varoufakis, si-a anuntat luni dimineata demisia, informeaza Reuters.

Demisia lui Varoufakis vine la doar o zi dupa referendumul prin care grecii au respins categoric masurile de austeritate propuse de creditorii internationali

‘La scurt timp dupa anuntarea rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumita preferinta a anumitor membri ai Eurogrupului si a unor ‘parteneri’ asociati (…) fata de ‘absenta’ mea la reuniuni, o idee pe care primul ministru (Alexis Tsipras) o considera potential utila pentru obtinerea unui acord. Din acest motiv, parasesc Ministerul de Finante astazi’, a scris YANIS VAROUFAKIS, pe blogul sau.

CITESTE SI: GRECIA: LIDERII ZONEI EURO se reunesc, marti, la BRUXELLES 

Succesorul lui YANIS VAROUFAKIS dupa DEMSIA acestuia din functia de ministru de finante al Greciei va fi anuntat dupa o reuniune a liderilor politici eleni, prevazuta sa inceapa la ora locala 10.00 (07.00 GMT), a indicat purtatorul de cuvant al guvernului, transmit Reuters si agentia greaca ANA.

Potrivit presei de la Atena, printre posibilii inlocuitori ai lui YANIS VAROUFAKIS se afla Euclid Tsakalotos, coordonatorul negocierilor cu creditorii internationali, si George Stathakis, actualul ministru al economiei.

CITESTE SI: GRECIA – intre ramanerea in ZONA EURO si revenirea la DRAHMA 

„YANIS VAROUFAKIS ca ministru de finante a jucat un rol major in negocieri din prima zi de guvernare. Prim-ministrul simte nevoia sa-i multumeasca pentru eforturile sustinute de a promova pozitiile guvernului si interesele poporului elen, in circumstante foarte dificile’, a declarat purtatorul de cuvant al cabinetului, Gavriil Sakellaridis.

Sursa foto: the telegraph