GRECIA. Miza ALEGERILOR ANTICIPATE este ”MAJORITATEA ABSOLUTA”, sustine TSIPRAS

Miza ALEGERILOR ANTICIPATE care vor avea loc in GRECIA la 20 septembrie este pentru stanga radicala, Syiza, sa obtina “un mandat puternic, O MAJORITATE ABSOLUTA”, pentru a putea guverna in urmatorii patru ani, a declarat duminica fostul premier ALEXIS TSIPRAS, lider al acestui partid, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Intr-un interviu acordat saptamanalului Realnews pe tema mizei acestor alegeri legislative, Alexis Tsipras, care vizeaza un al doilea mandat de premier, a raspuns: “E simplu, clar si democratic: cerem un mandat puternic, o MAJORITATE ABSOLUTA PENTRU GUVERNUL SYRIZA”.

“Este o sansa sa iesim din bipartidismul Noua Democratie (ND, dreapta) si PASOK (socialisti)”, cele doua formatiuni care au dominat viata politica a Greciei “in ultimii 40 de ani (…) ESTE CRUCIAL SA NU NE INTOARCEM IN TRECUT si sa facem un salt inainte”, a adaugat Tsipras.

CITESTE SI: CRIZA IN GRECIA: PREMIERUL ALEXIS TSIPRAS A DEMISIONAT. URMEAZA ALEGERI ANTICIPATE. UPDATE

Intrebat care au fost motivele pentru care “nu a cerut iertare poporului grec”, Alexis Tsipras a replicat: “PENTRU CE SA CER IERTARE? Am luptat din tot sufletul pentru a ramane fidel mandatului (oferit de) poporul grec”, majoritatea grecilor nedorind o iesire a tarii din zona euro, o amenintare proferata de creditorii Greciei, UE si FMI, s-a justificat el.

Sursa foto: caleaeuropeana