GRECIA: Noul GUVERN condus de ALEXIS TSIPRAS a depus JURAMANTUL

Noul guvern grec al lui ALEXIS TSIPRAS a depus JURAMANTUL miercuri, dupa ce in cursul noptii a fost anuntata componenta sa, inainte ca seful cabinetului sa plece la summit-ul european de la BRUXELLES, relateaza agentiile internationale de presa.

‘Scopul nostru este de a implementa acordul (cu creditorii — n.r.) intr-un mod corect, in paralel cu redresarea si restructurarea economiei noastre’, a declarat vicepremierul Yiannis Dragasakis la sosirea la ceremonia de depunere a juramantului. ‘Dupa ceremonia de depunere a JURAMANTULUI, ne vom incepe activitatea’, a mai spus el, adaugand ca ‘putem depasi dificultatile’.

CITESTE SI: TSIPRAS A FOST INVESTIT IN FUNCTIA DE PREMIER IN URMA ALEGERILOR ANTICIPATE DIN GRECIA

Numerosi ministri din precedentul guvern vor face parte si din NOUL CABINET de la ATENA, printre care si ministrul de finante Euclid Tsakalotos, a carui prima sarcina va fi de a aplica planul de asistenta financiara in valoare de 86 de miliarde de euro pe trei ani incheiat cu creditorii tarii, UE si FMI, in iulie. Georgios Houliarakis, un responsabil foarte apreciat de reprezentantii creditorilor potrivit AFP, a devenit adjunctul lui Tsakalotos.

Panos Kammenos a redevenit ministru al apararii, postul preferat al presedintelui partidului Grecii independenti, care va aduce un supliment de zece locuri celor 145 obtinute de Syriza pentru asigurarea unei majoritati absolute in Parlament (155 din 300). Kammenos a fost foarte aproape de eliminare duminica, depasind la limita pragul de 3% de alegatori necesar pentru a intra in parlament.

CITESTE SI: ALEGERI LEGISLATIVE GRECIA: VICTORIE LEJERA PENTRU TSIPRAS SI SYRIZA. UPDATE

Ca si in cazul primului guvern al lui ALEXIS TSIPRAS in ianuarie, ministrii au depus juramantul in doua grupuri, la sediul presedintiei: primul, din care facea partea si liderul Grecilor independenti, a depus juramantul cu mana pe Biblie, in fata unor demnitari religiosi ortodocsi, iar al doilea, mai mare, a depus juramantul civil in fata presedintelui republicii, Prokopis Pavlopoulos.

Sursa foto: bbc