Grecia: Perchezitii si raiduri la sediul partidului neo-nazist Zorii Aurii

Politia elena a efectuat perchezitii si raiduri la sediul partidului neo-nazist Zorii Aurii si a arestat un politist, au anuntat autoritatile. Raidurile vin in contextul in care se desfasoara o ampla investigatie cu privire la legaturile dintre politie si politicienii de extrema dreapta.

Un politist de 45 de ani, care lucreaza ca garda de corp a unui deputat din Zorii Aurii, a fost retinut in timpul raidului la birourile partidului, scrie France24.

Politistul a fost suspendat din functie anul trecut, fiind suspectat ca s-a alaturat unui politician din Zorii Aurii si altor neo-nazisti care au distrus tarabele ambulante ale imigrantilor.

Legaturile dintre Zorii Aurii si politie a inceput sa fie verificata in Grecia dupa asasinarea unui muzician anti-fascist de catre un presupus membru al acestui partid. Injunghierea mortala a rapperului de 34 de ani Pavlos Fyssas, la 18 septembrie, a declansat proteste de strada si autoritatile s-au vazut nevoite sa ia masuri mai dure impotriva Zorilor Aurii.

Mai multi politisti importanti au fost suspendati ca urmare a crimei, pentru ca nu au investigat un birou al partidului aflat langa o statie de politie, unde ar fi fost depozitate armele.

Sursa foto: realitatea.net