GRECIA: Politia a destructurat o RETEA DE TRAFICANTI DE MIGRANTI SI REFUGIATI, operand 12 ARESTARI

Politia elena a anuntat miercuri destructurarea unei RETELE INTERNATIONALE DE TRAFICANTI care tranzitau migranti si refugiati prin Grecia, una din principalele porti de intrare a acestora in Uniunea Europeana, transmite Reuters, citand un comunicat oficial, potrivit caruia operatiunea a fost una dintre cele mai ample impotriva traficantilor de persoane.

Politistii eleni au ARESTAT 12 MEMBRI AI RETELEI, originari din Pakistan, Egipt, Irak si Siria, si au efectuat perchezitii in apartamente si alte locuri din Atena, in cursul diminetii de duminica. Au fost confiscate sute de carti de identitate, pasapoarte si alte documente, toate false.

Traficantii erau impartiti in sase grupuri care ii ajutau pe migranti sa calatoreasca din Turcia spre INSULA KOS, din Grecia, apoi spre MACEDONIA si ITALIA, cu avionul, autobuzul si trenul, precizeaza comunicatul politiei.

Pe baza informatiilor din acest caz, politistii au prezentat o ‘organigrama’ cu cel putin 30 de suspecti, plus un numar necunoscut de complici in Turcia.

CITESTE SI: GRECIA: FOSTUL MINISTRU DE INTERNE NIKOS VOUTSIS A FOST ALES PRESEDINTE AL PARLAMENTULUI

Conform comunicatului, gruparea le punea la dispozitie migrantilor ajunsi pe insula Kos DOCUMENTE FALSE DE INREGISTRARE, in schimbul a 3.000 de euro.

Sute de mii de migranti si refugiati (aproape 400.000, conform cifrelor Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati), majoritatea sirieni, afgani si irakieni, au traversat Marea Egee in acest an dinspre Turcia, intr-o calatorie scurta, dar riscanta, la bordul unor barci de lemn sau de cauciuc. Nu putini dintre ei si-au pierdut viata pe mare.

Valul de oameni care se refugiaza din Africa si din Orientul Mijlociu din cauza violentelor si a saraciei pune o presiune tot mai mare pe Grecia, tara ce traverseaza o grava criza economica, noteaza Reuters.

Prim-ministrul Alexis Tsipras a facut din gestionarea afluxului de migranti una din prioritatile noului sau guvern. Marti, el a inspectat impreuna cu cancelarul austriac Werner Faymann centrele de primire de pe insula Lesbos, cei doi sefi de guvern discutand despre asistenta ce ar putea fi acordata Atenei pentru a face fata afluxului de nou-sositi.

Sursa foto: greekreporter