GRECIA reia negocierile cu UE: TSIPRAS a vorbit luni la telefon cu ANGELA MERKEL

Guvernul grec va relua marti negocierile cu liderii europeni, pentru a gasi o solutie la criza economica, informeaza B1 TV. Premierul grec, ALEXIS TSIPRAS a vorbit in cursul zilei de luni la telefon cu ANGELA MERKEL, cancelarul german despre situatia prin care trece poporul grec.

Reuniunile europene prevazute pentru marti, la Bruxelles, trebui sa ”indice o cale definitiva” care sa permita solutionarea problemei Greciei, a estimat luni seful guvernului italian Matteo Renzi, potrivit AFP, noteaza Agerpres.

CITESTE SI: GERMANIA sustine ca nu sunt intrunite conditiile unei NEGOCIERI pentru un nou ajutor destinat GRECIEI

Dincolo de aceasta criza din Grecia, prioritatea europenilor este, in opinia premierului italian, ”reconstruirea unei Europe diferite”, intrucat daca europenii ”raman imobili, prizonieri ai regulilor si ai birocratiei, atunci Europa este terminata”.

CITESTE SI: GRECIA: Ministrul de finante YANIS VAROUFAKIS si-a depus DEMISIA. Posibili succesori. UPDATE 

”Reconstruirea unei Europe dificile nu va fi facila, dupa ceea ce s-a intamplat in ultimii ani. Dar este momentul potrivit pentru a incerca sa facem acest lucru, toti impreuna. De luni intregi, insistam sa discutam nu doar de austeritate si de bugete, ci si de crestere, de infrastructuri, de politici comune privind imigratia, de inovare, de mediu. intr-un cuvant, de politica si nu doar de parametri; de valori si nu doar de cifre”, a adaugat Renzi.

Sursa foto www.adevarul.ro