Grecia: Resedinta ambasadorului german la Atena atacata cu focuri de arma

Persoane necunoscute au deschis focul, luni dimineata, impotriva resedintei ambasadorului Germaniei la Atena, situata la periferia de nord a capitalei elene, Halandri, si au provocat pagube materiale, a anuntat o sursa din cadrul politiei, citata de AFP, informeaza Mediafax.

Atentatul a avut loc la ora locala 03.30 (03.30 ora Romaniei), iar politia antiterorism a fost trimisa imediat la fata locului pentru a conduce ancheta.

Potrivit politiei, aproximativ 60 de cartuse au fost gasite in curtea resedintei, provenind de la una sau doua pusti de tip Kalasnikov.

Politistul care pazea proprietatea le-a spus anchetatorilor ca a vazut un grup de patru persoane deschizand focul din afara resedintei, dupa care au luat-o la fuga. Impactul asupra cladirii, in care se afla ambasadorul Wolfgang Dold, a fost minor. Nicio organizatie nu a revendicat, pentru moment, atentatul.

“Guvernul grec isi exprima indignarea si condamna in mod ferm acest act terorist las, care nu are alt scop decat sa degradeze imaginea Greciei in strainatate, cu cateva zile inainte ca tara sa preia presedintia Uniunii Europene (UE)”, a declarat, citat intr-un comunicat, ministrul de Externe si vicepremierul Evangelos Venizelos.

Sursa foto: jurnalul.ro