GRECIA – ROMANIA, LIVE ROMANIA TV. Emotii pentru BARAJUL LA CM 2014!

GRECIA – ROMANIA se joaca in aceasta seara, de la ora 21.45, in barajul de calificare la CM 2014. Cu putin inainte de ora meciului, Victor Piturca anunta schimbari de ultima ora la echipa nationala.

Bogdan Lobont va fi in poarta tricolorilor si nu Ciprian Tatarusanu, asa cum ne asteptam. Pro Sport scrie ca antrenamentul facut in aceasta dimineata de Tatarusanu la solicitarea lui Piturca nu a fot dus la bun sfarsit de jucato. Tocmai acest lucru a vrut sa vada Piturca.

Un antrenament de 90 de minute arata daca jucatorul este apt sau nu pentru marele meci de diseara. Iar raspunsul a fost negativ, astfel incat in poarta ROMANIEI se va afla Lobont, a doua otpiune a lui Piturca.

GRECIA-ROMANIA. Echipele de start:

ROMANIA: Lobonţ – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Cociş – Torje, Stancu, Tănase – Marica.

Rezerve: Pantilimon, Luchin, Grigore, Grozav, Lazăr, Latovlevici, Nicoliţă, Găman, Niculae, Hoban, Keşeru, Maxim.

Selecţioner: Victor Piţurcă.

GRECIA : Karnezis – Torosidis, Siovas, Papasthatopoulous, Holebas – Maniatis, Katsouranis, Tziolis – Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

Rezerve: Tzavelas, Manolas, Samaris, Karagounis, Vyntra, Kapino, Sifakis, Christodoulopoulos, Gekas, Ninis, Fortounis, Tachtsidis.

Selecţioner: Fernando Santos.

VEZI GRECIA – ROMANIA LIVE TEXT

GRECIA-ROMANIA LIVE. “Tricolorii” s-au plimbat, vineri, prin Atena, cu doar câteva ore înaintea meciului GRECIA-ROMANIA. Surprinzător, Victor Piţurcă a preferat să rămână la hotel. GRECIA-ROMANIA se joacă, vineri, de la ora 21:45, pe Stadionul “Georgios Karaiskakis” din Pireu. Returul este programat, marţi, de la ora 21:00. 

GRECIA-ROMANIA LIVE. “Tricolorii” au ieşit la plimbare alături de “secundul” Eugen Neagoe.Românii s-au relaxat chiar în centrul Atenei, într-un parc unde se află clădirea numită Zappeion. Aceasta a fost construită după numele lui Evangelis Zappas. Altfel, Vlad Chiricheş a ajuns în Grecia în această dimineaţă, dar nu va juca pentru Romania.

GRECIA-ROMANIA LIVE. Atena, în ziua meciului
Am revenit in Orasul Alb dupa mai bine de sase ani. Atena si-a pastrat savoarea chiar daca austeritatea urla din gropile de pe strazi, din magazinele dezafectate, de pe mesele neocupate ale tavernelor goale, din Piata Syntagma ori de pe aleile pustii din zona comerciala Monastiraki. E ca o femeie frumoasa peste care au mai trecut anii, dar care te atrage iremediabil . Am mers mult pe jos prin centrul acestei metropole imense locuita de 7.000 de ani (poate doar Damascul macinat de razboi civil e mai vechi) si m-am intalnit cu criza la tot pasul.

Parthenonul de pe Acropolis, simbol al umanitatii
Stiti despre criza greaca prea multe, nu stiu cat ati inteles de mult, ca sa detaliez aici. Sunt cateva poze atasate acestui text pe facebook, care vorbesc de la sine. Ideea e ca locurile de munca s-au imputinat dramatic si ca un salariu care inainte era de 1.200 de euro a ajuns acum la 4-500, cu mai multa munca. In constructii, unde romanii si albanezii domina piata – atat cat o mai fi ea – se munceste in plus fata de orele stabilite prin lege, 07.00 – 14.00, fara plati suplimentare si pe bani mai putini.

Grecii merg impasibil pe strada ducandu-si problemele in spate, tocati de o ploaie marunta si rece a acestui noiembrie care ar putea fi pentru noi cel mai dulce din ultimii ani. Sunt cenusii, asa cum spun toti invitatii mei de la Oamenii Realitatii despre romanii nostri. Cenusii in priviri, in suflete, in calcatura indecisa. Grecii nu mai au veselie pe chip si nici acea smecherie sugubeata, impregnate genetic de zei in toate celulele lor de comercianti innascuti.

Orasul Alb isi schimba culoarea, isi traieste tot mai putin exuberanta si respira slab aromele tavernelor cu meniuri mediteraneene de peste proaspat. Dar Atena e azi inima fotbalului nostru, care se vrea cu un suflu proaspat in era post-Dragomir. Atena va fi inveselita de romanii care-si vor pierde vocile in noapte dupa scandari fericite, Atena va fi o inima imensa a Eladei care-si va revarsa toata dragostea de fotbal spre stadionul Karaiskakis, diseara de la 21.30. Atena cea plina de intelepciune, nascuta dintr-un cult al ramurii de maslin, vrea si ea calificarea la Mondialul brazilian, pe care s-o sarbatoreasca in gradinile superbe de langa Templul lui Zeus, cu actori veniti din Teatrul abrupt al lui Dyonisos, scrie chiotea.ro.

GRECIA-ROMANIA LIVE, prima manşă din barajul de calificare la CM 2014, se joacă, vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul “Georgios Karaiskakis” din Pireu. Returul dintre Romania şi Grecia este pogramat, marţi, 19 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

GRECIA-ROMANIA LIVE, partidă din prima manşă a barajului pentru CM 2014, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Portugalia, alcătuită din Pedro Proenca (central), Bertino Cunha Miranda (arbitru asistent), Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo (arbitru asistent) şi Nuno Duarte Pereira Gomes (rezervă). Observator pentru arbitri a fost desemnat spaniolul Juan Antonio Fernandez Marin, iar observator de joc finlandezul Pertti Alaja.