GRECIA – ROMANIA, scor 0-1. Marica inscrie din penalty. VIDEO

Echipa nationala a Romaniei a debutat cu o victorie, duminica seara, in preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Romania a invins Grecia cu scorul de 1-0 pe Stadionul Karaiskakis din Pireu, in prima etapa a Grupei F. Marica a inscris unicul gol al partidei, din penalty, in minutul 10.”Tricolorii” au evoluat in inferioritate numerica din minutul 53, dupa cartonasul rosu primit de Ciprian Marica.

Meciul GRECIA-ROMANIA a fost transmis in format LiveText de site-ul mondonews.ro. Partida GRECIA-ROMANIA s-a jucat fara spectatori, deoarece grecii au fost pedepsiti de UEFA pentru incidentele intre suporteri petrecute in partida cu Croatia, din preliminariile pentru Euro 2012.

Grupa F, rezultate inregistrate duminica:

Ungaria – Irlanda de Nord 1-2
Feroe – Finlanda 1-3
Grecia – Romania 0-1

GRECIA-ROMANIA, LIVE TEXT:

FINAL DE MECI, GRECIA – ROMANIA, scor 0-1. Romania obtine 3 puncte pe terenul principalei favorite. 

Min 90+4: Panagiotis Kone a primit un cartonas galben, pentru un fault asupra lui Gabriel Torje, la 30 de metri de poarta lui Tatarusanu. Portarul nostruprimeste cartonas galben pentru tragere de timp.

Min 90: Alex Chipciu este schimbat cu Torje.

Min 88: Bara prin Torossidis.

Min 87: Actiune excelenta a lui Enache, pe flancul drept, mijlocasul Astrei i-a pasat foarte bine lui Chipciu, la marginea careului de 16 metri, dar septarul Romaniei a fost deposedat.

Min 84: Andrei Prepelitaii ia locul lui Ovidiu Hoban.

Min 80: Ovidiu Hoban este scos cu targa in afara terenului, dupa un duel cu Panagiotis Tachtsidis. Mijlocasul nostru isi revine insa dupa 2 minute.

Insulele Feroe – Finlanda 1 – 3 (Christian Holst ’41 / Riku Riski ’53, ’78, Roman Eremenko ’82)

Min 77: Tatarusanu retine devierea pe spate, cu capul, a lui Kone, de la 4 metri lateral dreapta, dupa centrarea lui Torosidis.

Min 73: Corner de pe flancul stang al grecilor, acordat de Tamas. Lovitura de colt a fost respinsa de “tricolori”, care raman insa la 20 de metri de propria poarta.

Min 71: Ciprian Tatarusanu retine sutul lui Christodoulopoulos, de la 40 de metri, dintr-o lovitura libera. Tricolorii nu mai au actiuni ofensive.

Min 68: Intra Enache in locul lui Maxim.

Min 65 Andreas Samaris suteaza pe langa poarta, de la 25 de metri.

Min 64: Grecii ataca tot mai insistent, cu fundasii la 40 de metri de poarta lui Tatarusanu.

Min 62: Diamantakos suteaza in plasa laterala, de la 13 metri, de pe partea stanga.

Min 59: Razvan Rat a scapat pe contraatac pe flancul stang, dar pasa lui catre Bogdan Stancu nu a avut prim-planul, in fata lui Torosidis.

Min 58: Diamantakos a primit un cartonas galben, dupa ce l-a faultat pe Gabriel Tamas, plecat pe contraatac, dupa o pasa spectaculoasa, cu calcaiul, a lui Alex Maxim.

Min 57: Corner de pe flancul drept pentru Grecia, dupa o neîntelegere intre Rat si Grigore. Rat a respins cu capul, de la coltul scurt.

Min 53: Cartonas rosu pentru Marica, echipa nationala ramane in 10 oameni. Capitanul nostru a primit al doilea cartonas galben dupa o intrare periculoasa la mijlocul terenului. Din pacate, Marica nu va juca in meciul cu Ungaria. Razvan Rat a preluat banderola de capitan a echipei nationale

Min 46:  Schimbare la greci. Samaras este inlocuit cu Diamantakos. Nationala Romaniei intra pe teren in aceeasi formula.  

INCEPE A DOUA REPRIZA

FINAL DE PRIMA REPRIZA. GRECIA – ROMANIA, scor 0-1 . (VEZI GOLUL IN VIDEO DE MAI JOS)

Min 45+3: Cartonas galben pentru Marica.

Min 45+2: Cartonas galben pentru Torosidis.

Insulele Feroe – Finlanda 1-0 (Christian Holst ’41), la pauza!

Min. 45 Karnezis a retinut lovitura de cap a lui Dragos Grigore, de la 7 metri, dupa lovitura libera executata foarte bine de Alex Maxim. Dragos Grigore a împlinit chiar astazi 28 de ani.

Min 45: Ocazie pentru echipa nationala. Lovitura de colt executata de Maxim, Dragos Grigore reia spre poarta gazdelor cu o lovitura de cap prinsa insa de portarul grec. 

Min 37: Sutul lui Alex Maxim, din colţul drept al careului de 16 metri, a trecut peste poarta.

Min 30: Cartonas galben pentru Mihai Pintilii, dupa un fault brutal, cu talpa, asupra lui Salpingidis, în jumatatea adversa.

Min 29: Golul lui Kostas Mitroglou a fost anulat, dupa ce a fost surprins în off-side, la 7-8 metri de poarta Romaniei.

Min 25: Cartonas galben pentru Kostas Manolas, dupa un fault asupra lui Alex Chipciu, la mijlocul terenului.

Min 23: Torosidis a centrat puternic dintr-un unghi inchis, dar Tatarusanu a respins, de la coltul scurt.

Min 21: Centrarea lui Vassilis Torosidis, de pe flancul drept, a trecut prin fata portii lui Ciprian Tatarusanu, dar niciun jucator grec nu se afla in careul “tricolorilor”. Grecii continua sa atace, in fata unei echipe defensive a tricolorilor.

Min 18: Ciprian Tatarusanu retine sutul lui Dimitris Salpingidis.

Min 17: Samaris primeste cartonas galben dupa o lovitura in tibie la  Ovidiu Hoban.

Min 10: GOOOL ROMANIA! Marica executa cu latul in stanga portarului si scorul devine 1-0 pentru Romania. 

Sursa video: TVR

Min. 9: Alex Chipciu obtine obtine maximum dintr-o faza pornita de pe partea stanga de la Rat. E penalty pentru Romania.

UPDATE ora 21.40: Cele doua echipe au intrat pe teren, se intoneaza imnul national al fiecarei tari. Este pentru a saptea oara cand echipa nationala joaca pe 7 septembrie si niciodata nu a pierdut.

Intr-un alt meci al serii, Ungaria a pierdut pe propriul teren cu Irlanda de Nord, scor 1-2.

Mondo News iti recomanda si: GRECIA-ROMANIA, ORA 21.45, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS / A SOSIT ORA REVANSEI

Echipele de start:

Grecia: Karnezis – Torosidis, Sokratis, Manolas, Holebas – Samaris, Tachtsidis, Mantalos – Salpingidis, Mitroglou, Samaras

Romania: Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Maxim, Chipciu, Stancu – Marica

Arbitru: M. Clattenburg, ajutat de M. Mullarkey si S. Beck (toti din Anglia)

Grupa F: Grecia (cap de serie), Romania, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe.