GRECIA – ROMANIA: VICTOR PITURCA a prefatat debutul tricolorilor in preliminariile EURO 2016

Selectionerul Victor Piturca a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca o victorie a echipei nationale in partida din deplasare cu Grecia, prima din cadrul preliminariilor, ar echivala cu calificarea la Euro 2016.

“Incepem o noua campanie cu o partida in care intalnim Grecia, echipa considerata cea mai valoroasa din grupa. Este extrem de important sa plecam din acest meci cu punct sau puncte. Imi doresc victoria in Grecia. O victorie in Grecia ar fi cat o calificare. Sansele noastre s-ar mari considerabil daca am reusi victoria. Eu am speranta ca echipa va reusi un joc bun acolo si vom pleca neinvinsi. Pentru sa suntem in fata unui meci extrem, extrem de important”, a spus selectionerul.

CITESTE SI: GRECIA – ROMANIA: Surprize in lotul convocat de VICTOR PITURCA pentru meciul de la ATENA

El a explicat ca meciul de duminica nu reprezinta pentru Romania o revansa dupa barajul pierdut in fata Greciei in toamna anului trecut. Piturca a adaugat ca prima reprezentativa se poate impune la Pireu deoarece jucatorii greci vin dupa participarea la CM 2014 si doar cativa dintre ei au apucat sa joace la echipele de club in noul sezon.

“Nu cred ca este o revansa dupa ce s-a intamplat la baraj, este un meci important pentru ambele echipe. Pe noi ne intereseaza sa ne facem jocul si sa intoarcem cu puncte. Si noi suntem intr-un moment in care putem sa realizam acest lucru. Stiti ca eu nu arunc cu vorbele. Mai ales datorita faptului ca grecii, exceptand trei-patru, nu au jocuri in picioare. Iar asta e un atu de partea noastra. Ca sa nu mai vorbesc ca ei au participat la Cupa Mondiala si eu stiu ce inseamna lucrul asta. In acelasi timp stiu ca jucatorii greci sunt niste luptatori si au niste calitati extraordinare si cand intra in teren pot sa joace pe viata si pe moarte”, a precizat Victor Piturca.

Grecia este o echipa “speculativa”, a atentionat selectionerul. “Echipa Greciei este extrem de speculativa. Jucatorii nostri vor vedea acum greselile pe care le-au facut (n.r. – in partidele de la barajul de calificare la CM 2014) si sper sa nu mai greseasca. Repet, Grecia este o echipa speculativa, nu este una spectaculoasa. Este indeajuns sa marcheze si dupa aceea e foarte greu sa mai castigi cu ei”, a precizat Piturca.

CITESTE SI: VICTOR PITURCA nu s-a inteles la bani cu arabii: Sunt sanse sub 1% sa plec de la nationala

Noul selectionerul al Greciei, Claudio Ranieri, va face cateva schimbari in compartimentul ofensiv al echipei, este de parere Victor Piturca: “E foarte greu si pentru Ranieri sa schimbe ceva acum la primul meci. Probabil ca va schimba schimba cate ceva in compartimentul ofensiv, insa nu prea vad ce. Are nevoie si el sa se informeze si sa evalueze potentialul echipei pentru a face o stategie pentru jocuri. In general, m-am interesat foarte bine de jocul imprimat de el la echipele pe care le-a condus. Se bazeaza cam pe acelasi stil de joc pe care il avea si Santos (n.r. – fostul selectioner Fernando Santos).”

Lotul echipei nationale a Romaniei s-a reunit, luni dupa-amiaza, la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia. Echipa nationala a Romaniei va debuta, duminica, 7 septembrie, de la ora 21.45, in preliminariile Campionatului European din 2016, urmand sa intalneasca selectionata Greciei, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu.

Sursa foto: sport.ro