GRECIA: Troica finantatorilor a revenit la ATENA. Au aparut deja primele CONTRADICTII

Reprezentantii Troicii CREDITORILOR GRECIEI, UE, BCE si FMI, au ajuns la ATENA pentru a negocia AL TREILEA PLAN DE SALVARE A TARII, intr-un climat de profunda neincredere. O noua dovada de tatonare – Atena si creditorii sai nu au reusit sa se puna de acord nici in ceea ce priveste INCEPEREA NEGOCIERILOR: guvernul grec continua luni sa avanseze ziua de marti, in timp ce un purtator de cuvant afirma luni, ca si FMI, cu o zi in urma, ca “munca incepe imediat”, scrie AFP.

Iar timpul preseaza: un acord pentru al treilea plan de salvare, in valoare de 82 – 86 miliarde euro, trebuie identificat pana in 20 august, cand Atena, cu vistieria goala, trebuie sa plateasca trei miliarde de euro la BCE.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: Parlamentul de la Atena a votat al doilea PACHET de REFORME

Ceea ce implica, in trei saptamani, definirea actiunilor prioritare de indeplinit, ajungerea la un acord privind TRAIECTORIA BUGETARA A GRECIEI, care a reintrat in recesiune in primul trimestru, obtinerea aprobarii institutiilor creditoare si a mai multor parlamente nationale, precum si a parlamentului grec.

O adevarata provocare avand in vedere cursul haotic al discutiilor dintre creditori si guvernul grec in ultimele sase luni.

Niciuna dintre cele doua parti nu a precizat daca in discutii va fi luata in discutie si restructurarea datoriei grecesti. Dar acest principiu “nu mai starneste dezbateri”, a subliniat Benoit Coeure, membru in conducerea BCE, intr-un interviu publicat luni de Le Monde.

“Chestiunea nu este daca trebuie restructurata (…), ci MANIERA IN CARE VA FI”, afirma Coeure.