GRECIA VA ELIMINA TVA-ul pentru SASE INSULE in urma ACORDULUI CU CREDITORII INTERNATIONALI

GRECIA VA ELIMINA de la 1 octombrie TVA-ul pentru SASE INSULE . Decizia a fost luata in conformitate cu acordul convenit cu CREDITORII INTERNATIONALI, potrivit ministrului Elen de Finante, Euclid Tsakalotos. Cele sase insule vizate sunt Santorini, Mykonos, Rodos, Naxos, Paros si Skiathos.

Premierul ALEXIS TSIPRAS promisese ca va incerca sa modifice acordul cu creditorii internationali pentru a scuti de taxe suplimentare anumite zone de interes pentru turism.

Noile vesti de majorare a TVA-ului atrasesera criticile oamenilor de afaceri si opozitia partidului, GRECII INDEPENDENTI, partenerul de guvernare al Syriza. Potrivit Reuters, vor fi aplicate trei cote de TVA, de 6%, 13% si 23%, ca si in restul Greciei.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: GUVERNUL ELEN REIA NEGOCIERILE CU CREDITORII INTERNATIONALI

Ministrul grec de finante a precizat ca MAJORARILE DE TVA vor fi REEVALUATE anul viitor, daca Grecia va depasi tintele de venituri prin COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE, iar Guvernul va lua masuri pentru a compensa impactul acestor cresteri asupra rezidentilor.

Premierul Alexis Tsipras, reales in scrutinul de pe 20 septembrie, a spus ca o sa simplifice sistemul TVA in cadrul celui de-al treilea program de sustinere financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro, convenit cu creditorii.

TURISMUL este un motor important de crestere in economia elena, iar veniturile ar putea atinge un nivel record in acest an.

Sursa foto: Reuters