GREVA a AVOCATILOR, in Satu Mare

AVOCATII din Satu Mare au intrat de miercuri, oficial, in GREVA, suspendand toate activitatile de asistenta juridica din oficiu, motivand ca s-au saturat de lipsa de respect pe care magistratii o au fata de ei si de munca pe care o desfasoara.

Totodata, AVOCATII protesteaza impotriva tolerarii de catre magistrati, procurori sau judecatori, a persoanelor care profeseaza avocatura fara drept, precum un fost politist, Matei Margarit, membru al “Baroului Constitutional”, un ONG din Alba Iulia.

Citeste si: Deputatul Aurelian Mihai a intrat in greva foamei in Parlament

Declansarea protestului a fost hotarata in cadrul sedintei de luni, 29 septembrie, a Adunarii Generale Extraordinare a Avocatilor din Baroul Satu Mare.

Pe durata protestului se suspenda activitatea de asistenta judiciara din oficiu si nu se vor desemna avocati, pentru acordarea asistentei juridice din oficiu, si nu se vor comunica listele cu avocati din Baroul Satu Mare, pentru luna octombrie.

Citeste si: Salvamarii din Eforie Nord au intrat in GREVA

Potrivit unui comunicat al Baroului Satu Mare, activitatea de asistenta judiciara din oficiu se va desfasura de catre avocatii astfel desemnati , in continuare, pe durata protestului, pana la finalizarea cauzei in dosarele pentru care au fost emise.

Sursa foto: