GREVA AIR FRANCE: Protestul pilotilor va continua pe termen NEDETERMINAT

Pilotii Air France au respins, luni seara, propunerea conducerii de a incheia greva si au anuntat ca isi vor extinde miscarea de protest pe termen nedeterminat. Greva, care a intrat deja in a doua saptamana, a provocat neplaceri pentru zeci de mii de pasageri si ameninta sa produca pagube de zeci de mii de euro companiei aeriene, scrie The New York Times, citat de Ziare.com.

Sindicatul pilotilor Air France a refuzat oferta conducerii de a amana implementarea unei strategii europene pana la sfarsitul acestui an. Sindicatul reprezinta 80% din pilotii companiei si considera ca propunerea este “inacceptabila”, intrucat nu ofera garantii ca slujbele pilotilor nu vor fi in pricol.

CITESTE SI: GREVA AIR FRANCE: Conducerea companiei a suspendat proiectul aflat la originea protestului 

Air France a admis ca greva a ajuns sa coste 20 de milioane de euro pe zi. Cum blocajul persista, compania se astepta sa anuleze 52% din zborurile de marti. Compania aeriana Air France a anuntat, luni, ca a suspendat pana in decembrie planurile de dezvoltare a companiei low-cost Transavia, pentru a pune capat grevei pilotilor.

CITESTE SI: ATENTIONARE AIR FRANCE ROMANIA: Pasagerii cu zboruri in perioada 15-22 septembrie sa amane calatoriile sau sa schimbe biletele 

Duminica, ministrul francez al Transporturilor, Alain Vidalies, a aratat ca insasi soarta companiei este la mijloc in aceasta disputa. Pilotii Air France au intrat in greva pentru a protesta fata de decizia de extindere a Transavia, ceea ce, considera acestia, va duce la o reducere a salariilor lor. 

Sursa foto: lemonde.fr