GREVA ALITALIA: Peste 140 de ZBORURI au fost ANULATE

GREVA ALITALIA. Compania aeriana italiana ALITALIA a anuntat anularea a 142 dintre zborurile de marti, din cauza ca o parte din personalul sau a intrat in GREVA, denuntand eliminarea anumitor avantaje.

GREVA ALITALIA. Intr-un comunicat adresat clientilor companiei ALITALIA, in care cere scuze pentru neplacerile provocate, directorul general al companiei, Cramer Ball, sustine ca greva angajatilor este “inexplicabila si nedreapta”, informeaza AFP, citata de Agerpres. In opinia sa, greva ar fi legata de eliminarea recenta a unui “privilegiu pentru piloti si alti membri ai personalului”, care le permitea “sa calatoreasca gratuit in diferite parti ale Italiei pentru a se duce spre bazele lor din Roma si Milano sau a le parasi”, decizie luata “pentru a economisi bani, similara celor ale altor companii aeriene in Europa si in restul lumii”.

GREVA ALITALIA. Sindicatul Fit-Cisl a aratat ca angajatii sunt nemultumiti de prelungirea programului de lucru, proceduri de concediere individuale in afara normelor, eliminarea unor facilitati acordate salariatilor pentru a se deplasa de la domiciliul lor la locul de munca si unor ajutoare acordate salariatilor care au situatii familiale si personale foarte delicate.

GREVA ALITALIA. Circa 20 de zboruri ar urma sa fie anulate, de asemenea, la alta companie italiana, Meridiana, dupa semnarea in urma cu o saptamana a unui acord privind suprimarea imediata a 396 de locuri de munca in cadrul unui parteneriat al ultimei sanse cu Qatar Airways.

Sursa foto: corriere