GREVA de la LUFTHANSA continua: Alte 900 de CURSE AERIENE au fost ANULATE

Compania LUFTHANSA a anulat 912 zboruri programate joi, din cauza GREVEI PILOTILOR din Germania. Astfel, numarul total al curselor afectate de protest ajunge la aproape 2.000. Miercuri, operatorul aerian german a fost nevoit sa anuleze aproape 900 de zboruri, informeaza News.ro.

In urma protestului de doua zile al pilotilor germani, care cer majorarea salariilor, vor fi afectati 215.000 de pasageri, se arata intr-un comunicat al companiei. Un tribunal din Frankfurt a respins marti seara cererea conducerii LUFTHANSA ca protestul pilotilor sa fie declarat ilegal. Conducerea LUFTHANSA a transmis ca greva va produce “pagube mari” companiei.

CITESTE SI: GERMANIA: SUTE DE ZBORURI ANULATE din cauza GREVEI PILOTILOR de la LUFTHANSA

Protestul afecteaza atat cursele pe distante scurte, cat si cele pe distante lungi operate de Lufthansa, reducand traficul normal cu 40%. Printre zborurile anulate se numara curse premium, cum sunt cele de pe rutele Beijing-Frankfurt si Los Angeles-Munchen, precum si 10 din 12 curse de la Frankfurt la aeroportul londonez Heathrow.

Conducerea LUFTHANSA a anuntat ca este dispusa sa reia oricand negocierile, dar sindicatul Vereinigung Cockpit vrea sa primeasca mai intai o oferta imbunatatita. Sindicatul cere majorarea salariilor pilotilor cu 20% pana in 2017. Lufthansa a oferit o crestere a salariilor de 2,7% pana in 2018.

Zborurile altor operatori aerieni ai LUFTHANSA, intre care se afla Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS si Brussels Airlines, nu sunt afectate. LUFTHANSA a fost nevoita sa anuleze peste 16.000 de zboruri in 2014 si 2015 din cauza grevelor angajatilor, pierderile fiind de aproape jumatate de miliard de euro.

Sursa foto: bild