GREVA de la LUFTHANSA continua si in WEEKEND: Compania pierde, zilnic, o SUMA URIASA

GREVA PILOTILOR de la LUFTHANSA, declansata miercuri, va continua si sambata, cand vor fi afectate cursele pe distante lungi. Operatorul aerian german estimeaza ca protestul costa circa 10 milioane de euro pe zi, relateaza Reuters, citata de News.ro.

Actiunile LUFTHANSA, care au scazut in acest an cu peste 13%, au o evolutie negativa vineri, investitorii fiind ingrijorati de perspectiva unui conflct de lunga durata intre pilotii reprezentanti de sindicatul Vereinigung Cockpit, care cer salarii mai mari, si conducerea care vrea reducerea costurilor pe fondul concurentei intense din partea operatorilor low-cost. LUFTHANSA, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, a anulat incepand de miercuri peste 2.600 de zboruri, perturband planurile de calatorie a este 315.000 de pasageri.

Sindicatul a sporit presiunile asupra conducerii, anuntand joi ca prelungeste greva pentru a treia oara, in ziua de sambata, cand cursele pe distante lungi vor fi afectate pana la miezul noptii. Vineri, greva a dus la anularea curselor pe distante scurte si medii.

GREVA PILOTILOR este al 14-lea protest al angajatilor care are loc la LUFTHANSA de la inceputul lui 2014. Sindicatul cere cresterea salariilor in medie cu 3,7% pe an, in perioada 2012-2017, pentru 5.400 de piloti din Germania. LUFTHANSA a oferit o crestere de 2,5% intr-o perioada de sase ani, pana in 2019. Directorul general al LUFTHANSA, Carsten Spohr, a spus ca majorarea salariilor pilotilor cu procentul solicitat de acestia ar pune in pericol viitorul companiei.

Potrivit conducerii companiei, in pofida profitului record obtinut in 2015, nu are de ales decat sa reduca cheltuielile, pentru a putea concura cu operatori low-cost precum Ryanair, pe rutele pe distante scurte, si cu Emirates in cazul zborurilor pe distante lungi. LUFTHANSA estimeaza costurile grevei la 10 milioane de euro pe zi, dar impactul ar putea fi mai mare daca clientii vor opta sa calatoreasca cu alti operatori.

Sursa foto: bild