GREVA FEROVIARA din GERMANIA va dura 6 zile, de marti pana duminica

GREVA FEROVIARA din GERMANIA urmeaza sa inceapa marti la ora locala 2:00 (3:00, ora Romaniei) si va dura pana duminica, la ora locala 9:00 (10:00, ora Romaniei), a anuntat sindicatul din Frankfurt. Aceasta GREVA este cea mai LUNGA din istoria TRAFICULUI FEROVIAR din GERMANIA.

Pasagerii serviciului feroviar din GERMANIA se confrunta cu sase zile de perturbari saptamana aceasta, din cauza unei GREVE a CONDUCTORILOR, implicati intr-un conflict de munca mai vechi cu operatorul DEUTSCHE BAHN, a anuntat sindicatul conductorilor duminica, relateaza DPA in pagina electronica.

Serviciile pentru marfa vor fi afectate de greva incepand de luni, de la 15:00 (16:00, ora Romaniei). Este vorba despre cea de a opta actiune de protest in conflictul cu privire la salarii dintre Sindicatul GDL si DEUTSCHE BAHN.

CITESTE SI: GREVA LUFTHANSA: Pilotii companiei aeriene germane isi reiau, miercuri, PROTESTELE 

Sindicatul a respins joi o oferta de salarizare prezentata de catre operator, care include o crestere salariala de 4,7%, in doua transe, incepand de la 1 iulie, si o plata unica, pentru fiecare angajat, in valoare de 1.000 de euro, pana la 30 iunie.

GDL, care a paralizat RETEAUA FEROVIARA GERMANA prin cele patru GREVE de anul trecut, este cel mai mic dintre cele doua sindicate ale conductorilor din GERMANIA. Organizatia cere o crestere salariala de 5% si reducerea programului de munca cu o ora pe saptamana.

Sursa foto: bild.de