GREVA FEROVIARA GERMANIA: Doua treimi din CURSELE pe rutele principale au fost ANULATE

GREVA FEROVIARA GERMANIA. Aproximativ doua treimi din cursele pe rutele principale si o treime din cele pe rutele regionale au fost ANULATE marti, in Germania, din cauza unei noi GREVE a CONDUCTORILOR de TREN, prevazuta sa dureze pana duminica, a anuntat compania germana de transport feroviar DEUTSCHE BAHN, informeaza AFP.

GREVA FEROVIARA GERMANIA. Aceasta a opta GREVA din ultimele zece luni, organizata la indemnul sindicatului conductorilor GDL, care se opune conducerii DEUTSCHE BAHN din cauza unor ratiuni de reprezentativitate, a inceput luni dupa-amiaza pentru transportul feroviar de marfa, unde circa jumatate din curse au fost ANULATE, si marti, la 02.00 (00.00 GMT), pentru trenurile de calatori.

CITESTE SI:  GREVA FEROVIARA din GERMANIA va dura 6 zile, de marti pana duminica 

GREVA FEROVIARA GERMANIA. GREVA ar urma sa se incheie duminica, la orele 09.00 (07.00 GMT), atat pentru transportul feroviar de pasageri, cat si pentru cel de marfuri. Aceasta va fi cea mai lunga GREVA din TRANSPORTUL FEROVIAR pe care a cunoscut-o vreodata GERMANIA. Traficul regional a fost afectat cel mai tare in estul Germaniei, langa Leipzig, Dresda si Halle (Saale), cu numai 15% dintre trenuri in circulatie, a precizat DEUTSCHE BAHN.

GREVA FEROVIARA GERMANIA. Compania DEUTSCHE BAHN a pus la dispozitia calatorilor trenuri pe timpul noptii, pentru ca acestia sa poata dormi in ele, in garile din Munchen (sud), Hamburg (nord), Berlin si Frankfurt (vest). DEUTSCHE BAHN si-a reinnoit luni propunerea catre sindicat, de a recurge la un mediator extern pentru a scoate negocierile din impas, insa, deocamdata, GDL se opune acestei propuneri in mod categoric.

CITESTE SI: GREVA LUFTHANSA: PILOTII COMPANIEI AERIENE GERMANE ISI REIAU, MIERCURI, PROTESTELE

GREVA FEROVIARA GERMANIA. GDL ar dori sa poata negocia acorduri salariale pentru alte categorii de personal decat conductorii, solicitare pe care DEUTSCHE BAHN a respins-o. Atat timp cat aceasta problema nu va fi reglementata, sindicatul nu doreste sa intre in miezul problemelor ce tin de salarii si de durata programului de lucru. Sindicatul DGL si combativul sau presedinte, CLAUS WESELSKY, au fost, marti, tinta unor critici vehemente in Germania, tabloidul Bild, cel mai citit din aceasta tara, publicand titluri in care facea referire la ‘furia’ clientilor. Mediile economice au atentionat cu privire la pierderi in valoare de sute de milioane de euro in aceasta saptamana, cauzate in special de perturbarea liniilor de productie in unele sectoare ale economiei, precum cel auto sau chimic.

GREVA FEROVIARA GERMANIA. DEUTSCHE BAHN transporta 5,5 milioane de pasageri si 607.000 de tone de marfuri pe zi numai in GERMANIA si deserveste importante axe feroviare europene.

Sursa foto: bild.de